Wellicht wel de fijnste update van WhatsApp óóit: zelf bepalen of je mee wil doen aan een groepsgesprek want eerlijk, hoe vaak wordt je ongevraagd ergens aan toegevoegd waar je absoluut géén zin in hebt? Afijn, nu kan je er zelf voor zorgen dat je zelf de controle hebt over je deelname aan een chatgroep. #winning

whatsapp groepsgesprekken FEM FEM

Met de nieuwste WhatsApp update krijgen je groepsgesprekken te maken met een nieuwe beperking. Als gebruiker kan je namelijk expliciet toestemming geven als iemand je ergens aan wil toevoegen. Ideaal natuurlijk want zo voorkom je dat je ongevraagd aan talloze gesprekken wordt toegevoegd.

Groepsgesprekken weigeren

Er verandert niet veel qua gebruik van WhatsApp. Deze update is meer gericht op het functioneren van nieuwe groepsgesprekken op de app. In plaats van ongevraagd toegevoegd worden en dan zelf de groep verlaten ben je nu baas van je activiteiten. Je kunt zelf kiezen of iedereen je mag toevoegen, of alleen mensen uit jouw contactlijst dat mogen of zelfs helemaal niemand.

De functie is eenvoudig in te stellen. Zorg dat je de nieuwste update hebt en doe als volgt: ga naar Menu -> Instellingen -> Privacy -> Groepen. Dan kies je vervolgens wie jou kan toevoegen aan groepen en voilà: nooit meer WhatsApp drama omdat je belangrijke berichten hebt gemist of een groepschat hebt verlaten.

En trouwens, mocht je kiezen voor de optie dat niemand je kan toevoegen is het niet zo dat je nóóit meer onderdeel bent van een groepsgesprek. Hierbij krijg je een uitnodiging die je moet accepteren of weigeren.

Over WhatsApp en irritant gesproken,  kunnen we het even hebben over mannen en hun WhatsApp gedrag? Wat een ellende.