Het nieuwe jaar is begonnen, dat betekent nieuwe trends! We kunnen al veel voorspellingen doen voor de trends die we kunnen verwachten op het gebied van beauty en mode, maar ook reizen. In het aankomende jaar gaan we namelijk een enorme verandering zien in de manier waarop wij gaan reizen. Wil jij nu alvast op de hoogte zijn van de reistrends waar we het aankomende jaar niet meer omheen gaan kunnen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Dit zijn namelijk dé grootste reistrends voor 2020.

reistrends 2020 FEM FEM

1. Milieuvriendelijk reizen

Sinds vliegschaamte een ding is, mensen staken voor het klimaat en we massaal minder vlees zijn gaan eten, is de toeristische sector ook flink met het milieu bezig. In 2020 gaan we waarschijnlijk zien dat steeds meer mensen op een milieuvriendelijkere manier willen gaan reizen. Zo gaan we bijvoorbeeld alternatieve reismethodes uitproberen, gaan we milieuvriendelijkere hotels bezoeken en we zullen bestemmingen gaan bezoeken die dichter bij huis liggen. Bereid je maar alvast voor op met de trein op vakantie gaan, want dat gaan ongetwijfeld zeer populair worden dit jaar.

2. Vegan vriendelijke bestemmingen

En om nog even door te bouwen op het milieu aspect van reizen, is reizen naar vegan vriendelijke bestemmingen ook populair dit jaar. Steeds meer mensen besluiten om minder dierlijke producten te gaan eten en die levenswijze zet men natuurlijk niet stil tijdens een vakantie. Daarom bezoeken steeds meer mensen bestemmingen waar veel mensen vegan zijn en waar veel vegan eetgelegenheden te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Los Angeles, Berlijn, Bangkok en Tel Aviv.

3. Cash vrij reizen

Omdat onze wereld steeds meer aan het digitaliseren is, kunnen we verwachten dat we ons contante geld snel niet meer nodig gaan hebben. Dit is vooral handig wanneer je naar een land reist waar ze niet dezelfde valuta hebben als wij. Vergeet met buitenlands geld zuilen, voordat je het weet betalen we allemaal met onze telefoon. Al hoewel dit nog niet overal kan, kunnen we wel zeggen dat dit een super handige innovatie is waar we in Nederland al bijna niet meer zonder kunnen.

4. Beweegvakanties

Een fietstocht of lange wandeling maken tijdens je vakantie is voor sommige mensen een must, terwijl anderen liever de hele dag op het strand liggen. Toch wordt een sportieve activiteit bij jouw reis betrekken steeds populairder. Steeds meer mensen maken lange fietstochten of lopen van A naar B tijdens hun reis. Andere manieren van bewegen op vakantie zoals zwemmen worden ook steeds populairder. Dus pak jouw wandelschoenen maar alvast in voor jouw volgende vakantie, want wandelen is in 2020 helemaal trendy.


View this post on Instagram

Happy New Year! 🍾 Here’s to more great canyon views like this one in 2020! 🥾💪🏻

A post shared by 𝑅 e d ☘️ (@red_travels) on

5. Over-toerisme is voorbij

Over-toerisme is een enorm probleem wereldwijd. In Venetië moet men tegenwoordig bijvoorbeeld een kaartje kopen om de Italiaanse stad binnen te komen. Veel andere locaties over de hele wereld hebben last van dit probleem. Ook reizigers en toeristen zijn zich hiervan bewust en zijn daarom op zoek gegaan naar minder populaire bestemmingen voor hun vakanties. We zullen dus in het aankomende jaar steeds meer mensen gaan zien die reizen naar een minder bekende bestemming. Hopelijk betekent dit minder drukte bij de populaire bestemmingen. Maar daar kunnen we voor nu alleen nog maar op hopen.