Toen Donald Trump net president van Amerika was werden zijn kleine handen als lachertje gezien. Dat hij kleine handen had zou ook betekenen dat zijn penis niet groot was. Niet alleen de handen worden bekeken, ook door de voeten en de neus zou bepaald kunnen worden hoe groot de penis is zonder hem te zien. Is dit een goede lifehack of een broodje aap verhaal?

grote voeten grote penis FEM FEM

Wist je dat je voeten een hoop over je vertellen? Zo geven verschillende geneeswijzen hebben je voeten veel te maken met je gezondheid. De eerste symptomen van verschillende ziektes, zoals onder andere hartziektes treden volgens hun op aan je voeten. De vorm van je voeten kan volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken ook een hoop verklappen over je karakter. Zijn al je tenen even lang? Dan ben je volgens die onderzoeken dus goed georganiseerd en hou je van regels. Is je tweede teen langer dan je eerste teen? Dan ben je waarschijnlijk atletisch, actief en creatief. Je kan dus een hoop leren over een persoon door naar zijn of haar voeten te kijken, maar geldt dat ook voor zijn penislengte?

Heeft hij een grote penis als hij grote voeten of handen heeft?

Nee, dit is geen vraag die zomaar van de een op andere dag is verzonnen. Sinds de jaren 90 vragen mensen zich af of je schoenmaat ook echt betekend dat je een groter geschapen bent. Onderzoekers van de University of Alberta Edmond in Canada wilden het eindelijk weten en startte een onderzoek. 63 Canadese mannen werden gemeten en wat blijkt? Grote voeten gingen inderdaad vaak samen met de grootte van hun penis maar dat het niet voor iedereen gold. Soms had een man grote voeten en een kleine penis en andersom.

Later werd hetzelfde onderzoek opnieuw gedaan door twee urologen van de University College Hospitals in Londen. Dit keer werden 104 mannen opgemeten en het resultaat was heel anders dan het eerdere onderzoek. Deze keer werd er geen enkel verband gebracht met de schoenmaat van de mannen en hun penislengte. Ook andere onderzoeken gaven aan dat er geen enkel verband was tussen de penislengte en de schoenmaat van een man.

Ook de manier waarop de urologen de penissen van de mannen meette was anders. De urologen in London wilde niet van een penis in slappe toestand uitgaan want die kan nog wel eens veranderen. Ze gebruikte de lengte van de penis in slappe toestand maar rekte de penissen zo ver mogelijk uit. Dit deden de Canadezen ook maar bij hun onderzoek zat er geen verdere uitleg bij tot waarom ze kozen voor deze methode.

Hoe zit het met zijn vingers?

We gaan van Groot-Brittannië naar Azië. Koreaanse onderzoekers stuitte namelijk wel op een direct verband tussen vingerlengte en penislengte. 144 mannen boven de 20 werden daar getest op de lengte van hun wijs- en ringvinger en hun penislengte. Was er een aanzienlijk verschil tussen de lengtes van hun ring- en wijsvinger? Dan was hun penis bijna altijd groter dan bij mannen die dit niet hadden. Dus over dat hele verhaal van Trump, we moeten gewoon even de foto inzoomen.

Ten slotte

Nee, waarschijnlijk heeft de lengte van een penis niks te maken met een schoenmaat. Wel moeten we erbij zeggen dat er nog veel ruimte voor onderzoek is dus misschien weten we in de toekomst veel meer! We weten nu in ieder geval dat als we willen weten hoe groot de penis van een man is je gewoon kan kijken naar het verschil tussen de lengtes van zijn wijs- en ringvinger. Als je écht zo nieuwsgierig bent, dan.