Het is bijna zover. Het wordt weer eerder donker en de koude wind maakt een akelig geluid. Dit is de tijd dat de zombies, mummies, heksen en overleden Hollywood-sterren tevoorschijn komen. Want Halloween is coming.  Maar dit feest is niet compleet zonder trick & treat. Daarom hebben wij een selectie van leuke eettentjes en feestjes voor je op een rij gezet die je in de week van Halloween kunt bezoeken.

halloween amsterdam FEM FEM

Amsterdam Halloween: A Japanese Horror Story

Morgen (26 oktober) viert ook het Westergas Halloween met dit jaar als thema: A Japanese Horror Story.  Kuchisake Onna, een kwaadaardig personage, zwierf sinds het jaar 1200 door de straten van Japan op zoek naar vijanden. Haar angstige aanwezigheid achtervolgt de Japanners al vele jaren en nu komt ze naar Amsterdam om flink te keer te gaan tijdens deze Halloween.

Mad Masquerade Halloween Party

Ook in de Marktkantine kan je op 26 oktober griezelen. Onder andere David Vunk, Pablo Discobar Soundsystem, Makossa en Cincity moeten draaien dus trek je beste Halloween pak aan (inspiratie nodig?) en we zien je in de Marktkantine.

Halloween Bingo van Brouwerij de Prael

Geen zin in een feestje maar wil je wel iets doen voor de Amerikaanse feestdag? Wat dacht je van Bingo spelen maar dan HEEL griezelig? Het kan op 30 oktober tijdens Halloween in Brouwerij De Prael in Amsterdam.

Super Spooky Halloween Party van Super Lyan

Op 31 oktober organiseert de cocktailbar Super Lyan de Super Spooky Halloween Party. Het is een avond vol BOO-zy super shots (de eerste shot is van het huis) en disco beats verzorgd door hun in-house DJ’s. Dress code: look spooky en maak kans op een prijs voor best verklede persoon!

Helloween Ball Masqué van Paradiso 

Dress-to-kill op de meest angstaanjagende nacht van het jaar in Helloween Bal Masqué georganiseerd door Amsterdam BeatClub op 31 oktober. Doe mee met gruwelijk go-go-ghouls en de undead terwijl ze los gaan op de horrormuziek uit de jaren 60 zoals The Helloweeners, de Nederlandse bands T-99 en The Spades, en de exotische geluiden van Venderghoul op de DJ-decks. Durf anders te zijn en verkleed je want er zijn goede prijzen te winnen tijdens deze griezelige, kinky, spookachtige avond in Paradiso in Amsterdam.

Lees ook: waarom het vieren van dit Amerikaanse feest zo leuk is