Ruim een uur van te voren sta je op, zodat je zeker weet dat je rustig aan kunt doen. En toch krijg je het elke keer weer voor elkaar om het laatste kwartier te moeten haasten. Hoe dan? Dankzij deze punten heb jij voortaan alle tijd, hoef je niet te haasten én kom je uitgerust aan op je werk.

ochtendroutine-halveer-femfem

Zet een timer voor je douche

Soms vergeet je de tijd wanneer die heerlijk warme straal op je lichaam komt. Eerst moest je alle moed verzamelen om onder die heerlijk warme dekens vandaan te komen, vervolgens stond je te rillen op de badkamer omdat die straal maar niet warm werd en nu je eindelijk weer een beetje bent opgewarmd, moet je er weer onderuit. Ja helaas, wanneer je echt van een warme douche wilt genieten, moet je hier in de avond de tijd voor nemen, want ’s ochtends heb je hier nu eenmaal de tijd niet voor. Zet daarom een timer en spreek met jezelf af dat dit ook echt de maximale tijd is dat jij onder de douche staat. Is dit gelukt? Good job, door naar stap 2.

Ontbijt-tijd is telefoon-tijd

Spreek met jezelf af dat je niet je hele telefoon gaat checken als je nog in bed ligt, dit bewaar je tot je ontbijt. Stiekem gaat er best veel tijd verloren wanneer jij, als je net wakker wordt, je gehele Facebook feed checkt. Dit kun je het beste doen wanneer je aan het ontbijten bent (als je het dan per se ’s ochtends wilt checken). Lekker multitasken.

De ‘night-before’

Bedenk in de avond vast wat je de volgende ochtend aan wilt doen, was je haren de vorige avond, zet eventueel je ontbijtje alvast klaar in de koelkast, of probeer een van deze snelle ontbijtjes. Doe zoveel mogelijk de vorige avond, dit scheelt je heel veel tijd in de ochtend en is vooral ideaal voor als je van jezelf weet dat dit de punten zijn waar jij ’s ochtends bij kunt treuzelen.

Zorg dat je weet waar je spullen liggen

Gisteren nog een drankje gaan doen in de stad en liggen vervolgens al je kleding op de grond en daaronder ergens je mascara? Zorg dat dit is opgeruimd voordat je gaat slapen. Er is niets frustrerender dan de kostbare tijd die je in de ochtend hebt, verspillen met het zoeken naar dat ene shirtje of je mascara.

Kort je beauty routine in

Lekker tutten is wat we graag doen en met de beauty standard van tegenwoordig wordt er veel van ons verwacht. Hier moeten we ons juist niet te druk om maken. Een beetje foundation in de winter omdat we geen sneeuwwitje willen zijn, wat mascara en misschien wat blush, meer heb je echt niet nodig. Die 10 minuten, worden er 15 en de volgende dag ben je 20 minuten aan het tutten. Bewaar de rest van je make-up tas voor het weekend, zodat je ook nog wat hebt om uit te pakken.

Lees ook:

Voorkom de winterdip met deze tips.

Waarom houdt je brein eigenlijk zo van lijstjes?