Een first date, sowieso de meest angstaanjagende date van ze allemaal want what the hell moet je aan, wat als hij niet leuk is, wie moet er betalen en oh ja, wat moet je überhaupt samen gaan doen? Of je nou iemand bent die regelmatig op date gaat (laten we jullie serial daters noemen) of je doet het amper, het proces naar het date toe is hetzelfde.

eerste date FEM FEM

Alhoewel er onderzoeken zijn waaruit blijkt dat het beter is om ver weg te blijven van een fles vino voor dat je op date gaat zijn we bij FEM FEM ervan overtuigd dat een lekkere glas wijn tijdens het klaarmaken heus wel oké is. En gewoon lekker, laten we eerlijk wezen. Afijn, hier alle herkenbare momenten die uren voordat je de hort op gaat met die mogelijke droom man of vrouw.

Veel te lang op je bed zitten in je handdoek

Je hebt net uitgebreid gedoucht en denkt, laat ik heel even twee tellen gaan zitten op mijn bed. Nou, die twee tellen worden opeens minstens 15 minuten niks anders doen dat naar de muur voor je staren.

Je hele kledingkast plunderen

Eigenlijk had je dagen geleden al besloten wat je aan wilde trekken alleen als je het eenmaal aan hebt is het toch niet echt wat je wil dus trek je nog een stuk of 10 verschillende outfits aan om uiteindelijk toch weer te eindigen met hetgeen wat je als eerste aan had.

Je gaat experimenteren met make-up

Je draagt nooit eyeliner, maar toch lijkt dit je een top moment om het toch wél te doen. Of een knal kleur op de lip. Nou, die perfecte wing is dus niet gelukt met je eyeliner en je ziet dat je lippenstift op je tanden hebt dus alles wordt er gelijk weer afgehaald en je houdt het toch maar bij safe.

Je hebt door dat je veel te traag bezig bent

En dus ga je je opeens haasten want fashionably late is natuurlijk oké maar je kan je date ook geen uren laten wachten.

Je doet nog een full body check terwijl je op je Uber wacht

Kleding goed? Check. Make-up goed? Check. Haar goed? Check.

Waarom doe je jezelf dit ook alweer aan?

Onderweg naar je date begin je pas echt een beetje nerveus te worden. Waarom doe je jezelf dit ook alweer aan? Wat als hij of zij totaal niet op zijn Tinder foto’s lijkt? Of gewoon dodelijk saai is? Behoorlijk uit z’n mond stinkt? Toch maar even je Uber-chauffeur vragen om je weer thuis af te droppen?

Afijn, je bent er. Je date is er. Maak er het beste van.

Lees ook: met deze type mannen kan je beter niet daten.