Daten. Hoe leuk het soms ook kan zijn, af en toe weten we totaal niet meer wat we moeten. Wie is er nu écht oprecht? Wie is er nu ook serieus geïnteresseerd in jou? En met wie bouw je nu daadwerkelijk iets op? Onze generatie doet zichzelf vaak te kort tijdens het daten. Ben jij oprecht opzoek naar een relatie en weet je niet wie de geschikte man voor je is? Om je een stukje verder op weg te helpen geven wij je in elk geval de vier type mannen met wie je beter niet kan daten, wanneer je opzoek bent naar een fijne relatie.

De control freak 

Wanneer jullie net beginnen te daten geeft de ‘controlfreak’ je super veel aandacht. Hij belt je op, vraagt je hoe het met je gaat en wat je aan het doen bent. Hij toont heel veel interesse en jij voelt je daarom enorm gewaardeerd. Maar, uiteindelijk ga je het gevoel krijgen dat je verantwoording aan hem moet afleggen. Je voelt jezelf niet meer vrij om te bepalen wat jij wil doen. Hij wil in jullie relatie namelijk bepalen wat er gebeurt, wanneer dat gebeurt én hoe dat gebeurt. Maar hou meer van jezelf en zorg ervoor dat jij, ook in een relatie, altijd je eigen ding kan blijven doen. Kijk daarom uit wanneer je op het punt staat een relatie te beginnen met een controlfreak.

types-niet-daten-femfem

Hij die altijd klaagt

Jij ziet het leven van haar beste kant en wanneer er iets gebeurt dat niet per se in jou voordeel is, weet je toch het positieve daarvan te vinden. En dan kom je hem tegen: die oh zo leuke man, maar tegelijkertijd de man die altijd klaagt. Een relatie aangaan met zo iemand gaat er vroeg of laat voor zorgen dat jij ook moeite krijgt met je positieve instelling. Ga daarom voor iemand die ook graag het goede van de dingen in ziet, zodat jullie samen kunnen genieten van de mooie dingen om jullie heen.

De onverschillige man 

Hij die nergens iets om geeft. Wil jij vanavond samen eten bij de Italiaan? Prima. Wil jij met hem op vakantie naar Indonesië? Prima. Hij vindt eigenlijk altijd alles wel best. Natuurlijk is dat af en toe fijn, iemand die doet wat jij wilt. Af en toe kan het echter ook heerlijk zijn om mee op sleeptouw genomen te worden en geïnspireerd te raken door de ideeën van een ander. Met iemand zijn die niet echt een eigen mening heeft en elke keer weer op jouw terug moet vallen om keuzes te kunnen maken zal veel energie kosten en je snel vervelen. Zoek iemand die jou zal blijven verassen.

Haantje de voorste

De gast die altijd gym-selfies op Instagram gooit, puur omdat hij houdt van de aandacht die hij als gevolg daarvan krijgt. Hij die op elk feestje het meest aanwezig is en altijd in het middelpunt wil staan. Hij wil dat alles wat er gebeurd om hem draait, zelfs ten koste van jou. Hij zal van je willen dat je het hem zo prettig mogelijk maakt, zonder dat hij hetzelfde doet voor jou. Natuurlijk is het fijn wanneer een man ook een duidelijke eigen mening heeft en met initiatieven komt, maar hij moet jou zeker niet gaan overheersen. Ga voor een man die het ook fijn vindt om te doet wat jij leuk vindt en die een goede balans tussen jullie twee ook op prijs stelt.