Hoewel kerst erg knus en gezellig kan zijn, kan het ook nog wel eens voor awkward momenten zorgen. Vier uur aan tafel met je schoonfamilie kan namelijk voelen als jaren. Tijd voor wat fun (en alcohol!). Dit zijn de meest hilarische drankspellen die jij met Kerst wilt spelen. Holly jolly Christmas!

Friends
Friends

Kerst Rom-Com spel

Dit spel is hilarisch, en met elke cheesy kerstfilm wel te spelen. En het leuke is, dat je zelf de regels mag verzinnen! Bijvoorbeeld: drink een slokje als je een kerstboom ziet (pfff… are u ready to get drunk?) of neem een slokje als iemand een zoen krijgt. En ga zo maar door. Heb je wat inspiratie nodig voor een kerstfilm? Deze kerstfilms verschijnen binnenkort op Netflix!

Raad de kerstplaat

Dit zegt al genoeg, zet wat heerlijke klassiekertjes op, gemixt met wat nieuwere kersthits en maak er een leuke quiz van. Niet alleen de titel van het nummer, maar ook de artiest moet uiteraard geraden worden. Wie is degene met de grootste muziekkennis van jullie?

Kerstliedjes neuriën

Dit spel is een variant op het vorige muziekspel, maar gaat toch nèt even anders. Bij dit spel vraag je namelijk aan iedereen om vijf kerstliedjes op een briefje te schrijven en om te vouwen. Vervolgens doe je deze briefjes in een bak en laat je iedereen vijf briefjes pakken. Probeer het kerstliedje wat op jouw blaadje staat zo goed mogelijk te neuriën. Elke speler krijgt hier één minuut de tijd voor. Geloof ons, dit spel levert hilarische momenten op.

Wie spreekt de waarheid?

Dit spel is ook super leuk en origineel. Het gaat als volgt: iedereen noemt drie cadeaus op die zij ooit hebben gekregen, maar niet zomaar cadeaus, namelijk de slechtste kerstcadeaus ooit. Twee dingen die worden opgenoemd zijn de waarheid, één cadeau is compleet verzonnen. En je raad het al: het is aan de anderen de taak om te bedenken welk ‘slechtste cadeau’ is verzonnen en welke twee cadeaus wel waar zijn. Op deze manier kom je er tevens achter wie er een goede leugenaar is…..interesting.

Rarara…hoeveel hangt er in de boom?

Ook dit spel is hilarisch. Vraag bij binnenkomst aan je gasten hoeveel versiering zij denken dat er in de boom hangt. Oei, toch nog best lastig hè? Degenen die er het dichtstbij zit, mag iemand aanwijzen die moet drinken, en degenen die er het verst vanaf zit moet tevens drinken. Daar ga je….Cheers!

Inpakelfjes

Daag jouw vrienden uit om lege dozen in te pakken met, jawel: één hand. Dit gaat natuurlijk helemaal niet, en zal resulteren in heel veel lelijk verpakte cadeaus. Maar er is in ieder geval wel gelachen. De aller aller lelijkste moet….uhmm ja drinken.

Lees ook: volgens je sterrenbeeld is dit jouw favoriete deel van kerst