Een van de grote voordelen van single zijn is dat je met iedereen kunt flirten, van een barista tot jouw postbode. En het flirten hoeft nergens toe te leiden, je kan gewoon pikante grapjes maken zonder enige uitkomst. Vaak kan openstaan voor het leren kennen van en flirten met andere mensen je helpen om over je exen heen te komen, want ook single kan je het leuk hebben. Maar bij flirten komt helaas ook afwijzen kijken.. Hier de beste tips hoe je iemand op een aardige manier afwijst.

aardige manier afwijzen
Bron: Sex and the City

Hoe wijs je iemand vriendelijk af?

Iemand mee uit vragen vraagt ontzettend veel moed, dus zorg er voor dat je iemand wel vriendelijk afwijst. Als je iemand een romantische afwijzing geeft, kan het handig zijn om ook een paar complimentjes in je afwijzing te noemen zoals bijvoorbeeld: “Wow, dat was smooth! Ik ben bang dat ik nee moet zeggen, maar je bent hier goed in.” Probeer deze complimenten zo eerlijk mogelijk te houden. Heb je niks aardigs te zeggen? Deel dan iets meer basics, zoals “Ik vind het geweldig hoe je precies weet wat je wilt, en ik weet zeker dat jouw persoon ergens hier rondloopt.”

Door een vriendelijke reactie te geven zorgt het er ook voor dat je nog op een goede voet bent met diegene. En is de kans een stuk kleiner dat je bijvoorbeeld de hele avond boze blikken krijgt.

Hoe wijs je iemand af die niet luistert naar een ‘nee’

Het kan erg frustrerend zijn als je iemand afwijst en diegene luistert er niet naar. “Dit gaat niet over jou, dit gaat over winnen,” zegt Patti Stanger, een intuïtieve koppelaarster die vooral bekend is van haar show, ‘The Millionaire Matchmaker‘. “Zo iemand gaat graag om met mensen die hem niet mogen, omdat hij geniet van de uitdaging om koste wat kost te winnen.” Ze waarschuwt er dan ook voor om gewoon bij je standpunt te blijven en niet met zo’n date in te stemmen ook al dramt diegene zo erg door.

Hoe wijs je iemand af na een eerste date?

Soms weet je gewoon dat er geen tweede date meer zal komen, je voelt het gewoon niet. Maar hoe wijs je iemand af na een eerste date? Stanger (de intuïtieve koppelaarster) zegt dat er niets mis mee is om nog een keer uit te gaan om te zien of je gevoelens zich ontwikkelen (want dat kan girls). Weet je zeker dat er niks in zit? Dan is het het beste om ze voorzichtig af te wijzen met iets als, “Ik heb een geweldige tijd gehad, maar ik moet eerlijk zijn, de vonk is er niet. Ik wens je het allerbeste.”

Ook kan je voorstellen als je ervoor openstaat om nog vriendschappelijk contact te houden. Zeg dat zoiets als, “Hé, ik heb het heel leuk gehad, maar ik voel meer een vriend-vibe tussen ons. Ik wil daar transparant over zijn, want ik vind je geweldig, en zou graag in contact blijven.”

Lees ook: 5 tekenen dat je in een ’toxic’ relatie zit