Een break-up is een van de pijnlijkste dingen die je kan ervaren, zeker als hij uit het niets komt. Toch kun je niet eeuwig in je verdriet blijven hangen en moet je na een tijdje weer door met je leven. Maar hoe kom je over je ex heen? Dit zijn onze beste tips.

hoe kom je over je ex heen
Bron: Euphoria

Hoe kom je over je ex heen?

Stiekem weet je dat je je niet beter gaat voelen als je uren lang door Instagram of TikTok gaat scrollen. Deze 9 tips helpen wel om je ex te vergeten.

#1 Herinner jezelf dat alles met een reden gebeurt

Dit is misschien wel het cliché der clichés maar dat maakt ‘m niet minder waar. De break-up is echt gebeurd omdat het het beste is voor jullie beiden. Er is een grote kans dat er iets mis was in de relatie, anders waren jullie niet uit elkaar gegaan. Uiteindelijk zul je inzien dat de break-up nodig was om gelukkiger te zijn.

#2 Je hebt de ander niet nodig

Een relatiebreuk vindt meestal plaats omdat jullie niet de beste of meest gelukkige versie van jezelf waren wanneer in de relatie. Houd jezelf voor dat de enige die jezelf gelukkig kunt maken jijzelf bent, en dat je de ander niet nodig hebt. Je was totally fine voordat je deze persoon ontmoette, dus waarom zou je dat nu niet weer kunnen zijn?

#3 Breng tijd door met je loved ones

Ondanks dat je het liefst onder een dekentje wil kruipen en jezelf op wil sluiten raden we je dit absoluut niet aan. Spreek af met je vrienden en ga op bezoek bij je familie. Je hebt op dit moment enorm veel support nodig, en haast iedereen heeft wel eens een heartbreak meegemaakt dus weet hoe je je voelt!

#4 Stop met social media stalking

Het is helemaal oké om je ex te blokkeren op alle socials na de breuk. Hoewel het lastig is, is het beste om helemaal geen contact te hebben na de break-up. Zo krijgen jullie allebei de tijd en ruimte om je eigen rituelen en gewoonten weer op te pakken. Niemand gaat zich beter voelen van urenlange stalk-sessies op Instagram…

#5 Zoek een nieuwe hobby

Grote kans dat je veel tijd over hebt nadat jij en je lover uit elkaar zijn gegaan. Al jullie datenights kan je nu helemaal aan jezelf besteden! Gebruik deze tijd om aan jezelf te werken, en zoek wellicht een nieuwe hobby. Na een break-up moet je eigenlijk een beetje jezelf “her-uitvinden”.

#6 Stop met het romantiseren van je relatie

We hebben allemaal de neiging om onze relatie te romantiseren en onze ex op een voetstuk te plaatsen wanneer het uit is. Maar als alles écht zo perfect was, waarom is de relatie dan gestrand? Vaak zien we onze ex als een profeet, maar uiteindelijk is ‘ie ook gewoon een profeet die brood eet.

#7 Vermijd je ex

Het is verstandig om je ex na de break-up volledig te vermijden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de No Contact Rule toe te passen waarbij je geen enkele vorm van contact hebt. Nee, je mag ook niet naar jullie go to spots gaan in de hoop hem “per ongeluk” tegen het lijf te lopen.

#8 Geef het tijd

Tijd heelt alle wonden, dit blijkt zelfs uit onderzoek. Op het begint zal je denken dat je leven over is, maar na een tijd zul je merken dat de pijn verdwenen is.

#9 Haal je ex niet over om bij je terug te komen

Je wil je ex nooit hoeven over te halen om bij je terug te komen. Je wil het niet horen, maar soms is het beter om de ander je te laten verliezen, in plaats van de ander te hoeven overtuigen om bij je te blijven. Read that again.

#10 Heb plezier

Heb plezier met je vriendinnen en laat jezelf zien dat je niemand in je leven nodig hebt om gelukkig te zijn. Sta jezelf toe om verdrietig te zijn, maar blijf niet in je verdriet zwelgen. Go out & have fun!

Lees ook: 5-stappenplan: zo krijg je je ex terug