Sorry dat ik het je moet vertellen maar je ex terug krijgen is niet het moeilijkste gedeelte, want waarom zou de ander je niet weer verlaten? Wat is het punt van je ex terug krijgen als het niet permanent is?

Bron: Euphoria
Bron: Euphoria

Hoe krijg je je ex terug? Het 5-stappenplan

Het is net uit gegaan met je vriend of vriendin en je wilt je ex terug. First of all: sorry you have to go through this! Een breakup kan enorm zwaar zijn. Dit 5 stappenplan zal je helpen om je lover weer terug te krijgen.

#1 Zet je behoeftigheid, onzekerheid en wanhoop aan de kant

Kortom: ga dus niet je instincten achterna. Doe het niet. Maak de volgende fouten dus niet:

  • Je ex berichten sturen en bellen
  • Je ex smeken om bij je terug te komen
  • Je ex over je heen laten lopen
  • Extreem veel affectie tonen
  • In paniek raken wanneer je ex iemand ander datet
  • Boos worden
  • Obsessief worden en dingen verkeerd interpreteren

#2 Zoek even geen contact met je ex en geef de ander waar hij of zij om vroeg: een breakup

Eerder schreven we over de No Contact Rule, en hoe deze je kan helpen om je ex terug te krijgen. Het is super simpel en effectief. Het enige wat je hoeft te doen is géén contact met je ex te zoeken voor een korte periode. Dus niet bellen; geen berichtjes sturen; geen online contact; geen gemeenschappelijke vrienden benaderen; niet ‘per ongeluk’ elkaar tegen het lijf aan lopen.

Hoe de No Contact Rule precies werkt en waarom hij zo effectief is leggen we uit in dit artikel.

#3 Focus je op jezelf en word een beter persoon

Tijdens de No Contact Rule heb je waarschijnlijk zeeën van tijd (die je normaal met je ex zou besteden). Al deze tijd kun je nu dus in jezelf stoppen om een beter persoon te worden. No Contact werkt namelijk alleen maar als je tijdens deze tijd een positieve verandering in je leven maakt. Als je weken thuis op de bank zit met een bak ijs gaat er niks veranderen…

Ja, je hebt tijd nodig na de breakup om verdrietig te zijn en te rouwen (je bent immers een persoon verloren van wie je houdt!). Maar let er wel op dat je het rouwproces balanceert met dingen die je blij maken! Uiteindelijk moet je jezelf happy maken. Je moet leren om van je leven te genieten zonder je ex.

Je kunt een positieve verandering in je uiterlijk maken door jezelf te trakteren op een kappersbezoek of om door lekker te gaan sporten. Maar het is ook belangrijk dat je je inner work doet! Als je gelukkig en zelfverzekerd bent is de kans het grootste dat je je ex terug krijgt. Dus geef jezelf tijd om te rouwen; schrijf in een journal; breng je vrije tijd door met vrienden; mediteer; en ga op dates.

Analyseer je relatie

Dit is ook het moment waarop je je relatie kan analyseren. Waarom wil je je ex eigenlijk terug? Was je aangetrokken tot de persoon of tot hun potentieel? Hoe voelde je je toen je bij die persoon was? Vond je je ex leuk als persoon of was je simpelweg verliefd? Mis je je ex of het idee van je ex dat je in je hoofd hebt?

Het komt vaak voor dat iemand z’n ex terug wilt na een breuk, maar vaak is dit niet de juiste keuze. Iedere relatie heeft zijn moeilijkheden; maar als jullie uit elkaar zijn gegaan betekent dit dat er iets heel erg fout zat. Je moet nagaan wat er fout is gegaan en of het een goed idee is om weer samen te komen.

Wanneer je naar je hart luistert zal het antwoord altijd ‘ja’ zijn. Probeer daarom je hoofd te gebruiken. Denk logisch na! Zet de voor-en nadelen van jullie relatie op een rijtje en maak een verstandige keuze.

#4 Zoek opnieuw contact op het juiste moment met het juiste bericht

Je hebt een tijd geen contact gehad met je ex, en dus zal diegene wel denken what the heck er met je is gebeurd. Het kan zo zijn dat je super clingy en desperate was op het moment dat jullie uit elkaar gingen, maar omdat jullie voor een periode geen contact meer hebben gehad, is dit beeld vervaagd en herinnert de ander enkel nog de dingen die hij of zij leuk aan je vond. Dit is het moment waarop je opnieuw contact wilt zoeken.

Voordat je opnieuw contact zoekt met je ex, stel jezelf de volgende vraag: heb ik een positieve verandering gemaakt in mijn leven en ben ik nu zelfverzekerd, gelukkig en aantrekkelijk? Check, check, check? Dan is het tijd om je ex een berichtje te sturen!

Uhm, maar wat moet je dan sturen??? Je wilt dus niet laten merken dat je je ex terug wilt! In plaats hiervan kan je zeggen dat er iets is gebeurd dat je aan je ex herinnerde, om de ander zo aan de leuke momenten samen te doen denken. Laat je ex vooral weten dat je aan het thriven bent en dat je nieuwe mensen aan het ontmoeten bent. Het berichtje kan er zo uitzien: “Hey, herinner je je het restaurant nog waar we onze derde date hadden? Ik fietste er net langs en ze gaan sluiten… Zo jammer want we hebben zo’n leuke avond gehad daar.”

Belangrijk: noem het geen date wanneer je je ex uiteindelijk uit vraagt. Je wilt je ex uit vragen als vriend, en van daar kun je de spanning langzaam opbouwen. Je hebt je inner work gedaan en bent zelfverzekerder dan ooit. Je ex was ooit al aangetrokken tot je, grote kans dat die aantrekkingskracht er nog steeds is.

#5 Spreek af met je ex en bouw spanning, connectie en vertrouwen op

Wanneer je weer voor het eerst met je ex af gaat spreken zal diegene wat sceptisch zijn. Je ex zal zich automatisch afvragen of je nog desperate bent… Dus, wees voorbereid en praat nog niet over opnieuw samen komen. Take things slow! Je ex heeft je hart al eens gebroken, waarom zou hij of zij het niet nog eens doen?

Je wilt niet te hoeven jagen, je wilt een gezonde en gelijke relatie. Je ex moet net zo graag contact met jou willen hebben als andersom. Als je ex nog steeds niet geïnteresseerd in je is nadat je de beste versie van jezelf hebt laten zien, dan verdien je beter. Move on girl.

Lees ook: De 4 fases wanneer je je ex met zijn nieuwe vriendin ziet