Dat we élke dag onze tanden moeten poetsen is duidelijk. Toch heerst er nog best veel verwarring rondom de vraag hoe veel keer per dag we onze tanden moeten poetsen. Hoe vaak en hoelang tandenpoetsen is right? Dat gaan wij jou vertellen.

2×2

Een goede manier om te onthouden hoe vaak je moet tandenpoetsen is ‘2×2’ , je moet je tanden 2 keer per dag voor 2 minuten lang poetsen. Dus, je hoeft echt niet 4x in de badkamer staan voor het tandenpoetsen, zorg er wel voor dat als je dan je tanden poetst, je ook echt die 2 minuten volhoudt. Tandenpoetsen is ontzettend belangrijk.

Niet te lang

Als jij te lang of te vaak je tanden poetst kan er schade ontstaan aan het glazuur en het tandvlees. Omdat je met je borstel te  hard of te lang over dezelfde plek gaat, kan het dus zijn dat jij je tandvlees of glazuur wegpoetst. Yikes! 

Vooral als je moe bent is het verleidelijk om het tandenpoetsen over te slaan, we get it. Maar het onderhouden van je gebit is belangrijk, dus: blijven poetsen! Oja, nog zo’n dilemma: moet je vóór of na het ontbijt je tandenpoetsen?

Lees ook: 5 dingen die je niet moet eten voor een slechte adem