We denken nog vaak terug aan de simpele tijden van het internet waarin Hyves en Facebook de meest populaire socials waren. Heel Nederland was dan ook in shock toen werd aangekondigd dat Hyves zou verdwijnen. Ondanks we het platform in het dagelijks leven stiekem alweer een beetje vergeten waren, zouden we het toch heel leuk vinden om ons oude profiel terug te vinden. En dat kan nu!

Social media

Tegenwoordig heeft bijna iedereen accounts op verschillende sociale media. Denk aan TikTok, Instagram, Snapchat, Twitter en Facebook. Superveel mensen hebben tegenwoordig wel een account op één – of meerdere – van deze platforms. Maar ben je ook oud genoeg dat je je Hyves nog kan herinneren? Het platform werd in 2004 gelanceerd, en al gauw was het het meest populaire social media platform van Nederland. Toen het in 2013 offline werd gehaald, was dit voor veel mensen heel vervelend. Het profiel waar je zo hard aan gewerkt had was ineens weg! Het is misschien een tikkeltje cringe wat we er destijds op plaatsten, maar toch willen we niets liever dan onze profielen een keertje terugzien. En dat kan! Wij leggen je uit hoe.

Je oude Hyves-pagina terugvinden

Ondanks het feit dat Hyves al jarenlang niet meer bestaat, is er nog wel een manier waarop je je profiel terug kan vinden. Er is namelijk een site genaamd Wayback Machine, die alles archiveert wat ooit op het internet heeft gestaan. Waaronder jouw Hyves profiel! Er is alleen één klein obstakeltje, je moet namelijk nog wel je gebruikersnaam herinneren. En aangezien je hier waarschijnlijk al negen jaar niet meer over hebt nagedacht, kan dit voor sommige mensen nog wel lastig zijn. Herinner je ‘m nog wel? Dan is het supermakkelijk om je oude profiel tevoorschijn te toveren! Je typt namelijk gewoon je gebruikersnaam met .hyves.nl in in de zoekbalk, en voilà! Je kunt je oude profiel weer bekijken.

Lees ook: 4 redenen om een social media detox te doen