Net als met kleding, make-up en stijl maakt ook social media veranderingen door. Weet je bijvoorbeeld nog dat iede? Of dat een zo onnatuurlijk mogelijk filter op Instagram vinden en gebruiken je ultieme doel in het leven was? Gelukkig zijn de meest cringy tijden voorbij, maar vooral Instagram is afgelopen en huidig jaar door een verandering aan het gaan. We nemen laatste Instagram trends met je door zodat jij jezelf binnenkort een micro-influencer kan noemen!

#nofilter

We zeggen doei tegen de filters: onbewerkte foto’s zijn het nieuwe normaal. Net als met de body positivity movement, laten veel meer mensen zich in hun natuurlijke staat zien. Dat betekent kringen onder de ogen, vergrote poriën en het maar doen met het licht wat er was op het moment van de foto. Er komt geen airbrush of zonnig kleurenfilter aan te pas!

Lekker gewoon

Hetzelfde geldt voor poseren: hoeft niet meer. Geen hand meer in je zij, op je hoofd of in de meest oncomfortabele positie. Een foto waarin je je haar vast doet, naar beneden kijkt, staat of loopt is goed genoeg voor the gram.

Screenshot van je galerij

Een insta-post is bijna nooit een foto die je in één keer hebt gemaakt. Nee, er zijn ongeveer twintig identieke foto’s van jou in dezelfde houding, iets meer ingezoomd of net je hand ietsjes verschoven. Uit de reeks foto’s die je achter elkaar hebt geschoten kies je normaal vervolgens je favoriet. Maar mocht je keuzestress hebben, is deze nieuwe trend perfect voor jou: je kunt namelijk een screenshot maken van je galerij vol foto’s en deze uploaden. Negen vliegen in één klap!

Story of my life

Hoewel filters op Insta stories misschien nog nét door de beugel kunnen (eerlijk is eerlijk: ze zijn cute), is het ook hier de trend om zo min mogelijk aan ze te doen. Plaats bijvoorbeeld meerdere random foto’s en korte filmpjes zonder context. Dus: zonder tekst, locatie of tags. Laat mensen een kijkje nemen in je leven zonder nou echt te weten wat er gaande is.

IMG_5564

Analoge foto’s

Ah, de nostalgie! Hoe vervelend je het misschien vroeger vond om eeuwig te wachten voordat je je foto’s kon zien, zo leuk is het nu. In tegenstelling met wat je gewend bent heb je nu namelijk maar echt één kans op een mooie foto. Als je de analoge foto’s dan hebt laten ontwikkelen en ze zijn goed gelukt (geen vinger op de lens aub) geven ze je feed nét die extra boost.

Lees ook: 5 tips voor het krijgen van meer Instagram volgers