Nadat ze zichzelf wekenlang had uitgehongerd tijdens Expeditie Robinson, moest Iris Enthoven in Nederland weer terug naar haar normale ritme. En dit heeft ze naar eigen zeggen helemaal verkeerd aangepakt.

Iris Enthoven over reactie Expeditie Robinson
Bron: @irisenthoven

Onverwachte exit

Kijkers van Expeditie Robinson hebben de afgelopen weken niets te klagen, want de eilandraden in het programma zijn spannender dan ooit. Zo zagen we vorige week hoe Krista halsoverkop het programma moest verlaten, na een smerige actie van Radmilo. In de allernieuwste aflevering is Iris de klos, nadat ze door ‘eilandvrienden’ Willem, Jochen en Ilse uit het spel werd gestemd.

Iris noemde haar medekandidaat Willem een ‘vuile rat’ en wist hiermee heel wat kijkers te shockeren. Sommige kijkers lieten zelfs op X weten dat Iris “beter had moeten incasseren” en het er zelf naar had gemaakt, gezien het bontje met Radmilo in de vorige aflevering.

Herenigd met vijanden

Iris verliet het programma met veel emotie, maar dit verdween in Nederland al vrij snel. Het blijft een spelletje, dus haat en nijd tussen deelnemers Iris, Willem en Ilse is er niet meer. Sterker nog, het drietal besloot samen te komen voor een napraat-video op het kanaal van Iris. En heel eerlijk: het deed ons goed om het drietal zo gemoedelijk bij elkaar te zien.

Behalve de spannende eilandraad, worden er ook andere zaken in de kletsvideo besproken. Zo vertelt Iris over haar periode na Expeditie Robinson en laat ze weten dat er behoorlijk wat dingen mis zijn gegaan.

‘Alles gedaan wat je niet moet doen’

“Ik kwam heel verwilderd thuis, ik was heel emotioneel, als een soort kraan die niet meer dicht kon”, begint ze haar verhaal. De emoties die ze voelde, kon ze naar eigen zeggen nergens kwijt. “Je mag het er met niemand over hebben.”

Iris stortte zich op alles wat ze in de afgelopen tijd niet had kunnen doen, dus pakte haar comeback in Nederland totaal verkeerd aan. “Ik heb echt alles gedaan wat je niet moet doen na een expeditie. Ze zeggen: je moet gezond eten en niet te veel op je telefoon kijken. Ik heb meteen een giga stuk cheesecake naar binnen gewerkt, pizza gegeten en vervolgens de hele nacht op mijn telefoon iedereen gebeld. Ik ben de hele nacht wakker geweest.”

Als kers op de taart verklapt Iris dat ze bij thuiskomst heeft ontbeten met twee bakken Ben & Jerry’s. “Ik ben daarna heel veel aangekomen, dus alles wat eraf was gegaan, zit er nu weer aan.”