Een relatie beëindigen is nooit makkelijk, onafhankelijk van hoe lang jullie al samen zijn. Toch is het beter voor jullie allebei om je te realiseren wat er niet goed gaat in jullie relatie. Er zijn verschillende red flags die een teken kunnen zijn dat jouw partner het uit wilt maken met je. Deze realisatie is alles behalve prettig, maar om te voorkomen dat ze jouw hart breken zijn hier vier tekenen waaraan jij kan merken dat er een break-up aan zit te komen.

De manier waarop ze met je communiceren is anders

Je zal je wel eens vaker afgevraagd hebben waarom iemand z’n manier van communiceren opeens verandert. Als het om jouw partner gaat in zo’n situatie kan hier vaak wel iets achter zitten. Zo kunnen ze kortere antwoorden geven, minder snel antwoorden of helemaal niet meer antwoorden. Wanneer dit vaak achter elkaar gebeurt is het waarschijnlijk verstandig om aan de bel te trekken en aan die persoon te vragen of er iets aan de hand is. Je kan er namelijk beter vroeg bij zijn zodat je niet langer aan het lijntje wordt gehouden. Het doet misschien pijn, maar dan ben je er tenminste vanaf.

Jullie zijn een stuk minder vaak intiem met elkaar

Als jullie smoorverliefd zijn op elkaar zullen jullie vaak intieme dingen met elkaar doen. Het is niet gek dat het aantal keren dat jullie seks hebben afneemt wanneer jullie langer bij elkaar zijn. Wanneer het aantal keren daalt naar nul of naar een enkele keer per zo veel tijd, is er misschien iets aan de hand. Dit kan betekenen dat jouw partner zijn verliefdheid verliest en dus overweegt om de relatie te beëindigen. Alhoewel dat een mogelijke reden kan zijn, zijn er nog veel meer mogelijke redenen voor waarom jullie minder seks hebben. Praat er dus over met jouw partner zodat jullie zo snel mogelijk het probleem op kunnen lossen.

Ze worden vaker boos op je

In een relatie zal je om de zoveel tijd wel eens ruzie maken, dat is normaal. Maar wanneer dit aantal keren wel heel snel toeneemt is dit waarschijnlijk een teken dat deze relatie niet langer stand kan blijven houden. Denk hierbij wel na over de reden waarom jullie ruzie maken. Wordt jouw partner bijvoorbeeld vaak boos op je om iets waar je niks aan kunt doen, dan kan dit een voorteken zijn. Probeer deze irritaties bespreekbaar te maken. Want op die manier kunnen jullie de break-up eventueel nog voorkomen.

Ze vragen je om meer ruimte

Voordat je hiervan schrikt, het is hartstikke normaal als jouw partner vraagt om wat tijd voor zichzelf. Iedereen heeft af en toe wat alone time nodig. Maar als dit erg vaak voorkomt in combinatie met ander ontwijkend gedrag, is er misschien meer aan de hand. Als jouw partner constant vraagt om ergens anders te zijn dan waar jij bent, is dit een enorme red flag. Kaart dit probleem daarom aan en vraag ze waarom ze echt om ruimte vragen. Het is beter om de waarheid te weten dan om aan het lijntje gehouden te worden.