We geven het niet graag toe, maar om een of andere reden verlangen we meer naar seks na een ruzie met onze partner. Het heet natuurlijk niet voor niks make-up sex. Maar hier is daadwerkelijk een verklaring voor. Er zijn namelijk meerdere dingen die er in jouw lichaam gebeuren tijdens een ruzie waardoor jij opgewonden raakt. Make-up sex is nooit meer iets waar jij je voor hoeft te schamen en dit is waarom.

seks na ruzie FEM FEM

Hormonen

Het is geen verrassing dat hormonen veel invloed hebben op hoe jij je voelt. Hormonen hebben ook veel invloed op hoe opgewonden jij bent. Als we ruzie maken komt er testosteron, adrenaline en cortisol vrij. Wanneer cortisol vrijkomt dankzij stress kan dit ervoor zorgen dat we naar seks gaan verlangen. Vervolgens komen er serotonine, dopamine, adrenaline en oxytocine vrij wanneer je genot ervaart of een orgasme krijgt. Dit houdt in dat je tijdens de ruzie opgewonden raakt en achteraf weer kalmeert. Hierdoor voel jij je tevreden en veilig en het geeft je een gevoel van macht, wat leidt tot een verhoogd libido. Al deze hormonen samen zorgen dus voor de beste goedmaakseks.

Evolutie

Ruzie maken met onze partners maakt een oerinstinct bij ons los waar we opgewonden van worden. We voelen ons namelijk tijdens een ruzie bedreigd en voelen ons achteraf trots omdat we het gevaar overleefd hebben, waar je vervolgens opgewonden van raakt. Het voelt simpelweg alsof je iets hebt overwonnen, wat jouw lichaam ziet als een reden om geil te worden.

Goedmaakseks is extra opwindend

Seks hebben als je boos op elkaar bent is extra spannend. Jullie band weer repareren na een ruzie en elkaar vergeven is natuurlijk erg belangrijk, en seks kan hierbij helpen. Maar dat is niet de enige reden waarom je het zou moeten doen. We gaan er niet over liegen, seks hebben terwijl je boos op elkaar bent is soms gewoon extra opwindend.

Het is een manier om om te gaan met trauma

Jouw brein kan soms een link leggen tussen trauma’s die te maken hebben met ruzie maken en seksuele gevoelens. Hierdoor kan het voorkomen dat jij je opgewonden voelt wanneer jij ruzie maakt met jouw partner. Wanneer jouw brein wordt geconfronteerd met het trauma voel jij je bang en soms alleen. Seks kan dan dienen als een manier om om te gaan met deze angst omdat jij je door de intimiteit beschermt voelt. Dit is alleen geen goede manier om met trauma’s om te gaan, omdat jij jezelf niet de mogelijkheid geeft om er daadwerkelijk iets mee te doen. Wanneer jij merkt dat dit iets is wat jij ervaart, kan jij het beste een gesprek aan gaan met een professional die jou kan leren om met jouw pijnlijke herinneringen om te gaan.

Angst en opwinding

Angst en opwinding zijn allebei gevoelens waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Hierom is het ook niet gek dat deze emoties soms in elkaar overvloeien. Wanneer je ruzie hebt met jouw partner wordt jouw sympathisch zenuwstelsel aangetast. Dit zorgt ervoor dat jij opgewonden raakt. Daarnaast activeert een ruzie ook jouw fight or flight instinct. Dit geeft jou de behoefte om te bewegen en iets met deze ingeving te doen, wat vaak leidt tot de slaapkamer.

Sadomasochisme

Mensen met sadomasochistische fantasieën raken opgewonden van pijn, wat de link legt naar BDSM. Als jij extra opgewonden raakt van boze seks kan dit dus betekenen dat jij het leuk vindt om pijn gedaan te worden in de slaapkamer. Dit is niet bij iedereen het geval, maar als jij geil wordt van make up seks is het misschien iets om over na te denken. Meer te weten komen over BDSM en of het iets voor jou is? Klik dan hier om er nog meer over te lezen.