Italië, het land van pasta, tiramisu en knappe mannen, heeft nog veel meer te bieden dan je wellicht denkt. Ver weg van de bekende plekken bevinden zich enkele verborgen juweeltjes die hoogstwaarschijnlijk nog onbekend voor je zijn. Wij hebben voor jou de vijf meest prachtige Italiaanse eilanden op een rij gezet.

italiaanse eilanden
Bron: @noordegroot

Italiaanse eilanden

Stiekem heeft Italië allemaal ons hart veroverd. Heerlijk slenteren door de Italiaanse straatjes om vervolgens neer te ploffen bij een typisch Italiaans restaurant, waar het temperament van de Italianen door het restaurant galmt. Eigenlijk zouden we elk jaar wel op vakantie willen naar Italië, toch? Maar dan is het misschien wel zo leuk om iets nieuws uit te proberen. Gelukkig zijn wij voor jou op zoek gegaan naar vijf Italiaanse eilanden die niet heel bekend zijn. Dus de komende jaren kan je gerust nog elk jaar naar Italië op vakantie!

Ponza

Als je je het ultieme paradijs voorstelt, willen we je graag voorstellen aan Ponza, een Italiaans juweel dat nog maar weinig Nederlanders hebben ontdekt. Als je op zoek bent naar een echte strandvakantie met een helderblauwe zee en rotsen op de achtergrond, dan ben je hier aan het juiste adres. Bovendien staat het eiland bekend om haar lokale lekkernijen, dus wat wil je nog meer?

Ischia

Verlang je naar een ontspannende vakantie? Het vulkanische eiland Ischia verschuilt zich te midden van weelderige bossen en thermale bronnen. Hier, aan de voet van Monte Epomeo, wordt welzijn een levensstijl. Geniet van thermaal water dat genezende eigenschappen heeft en laat je onderdompelen in het weelderige wonderland dat Ischia te bieden heeft. Ischia belooft een onvergetelijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur.

Procida

Procida is een sprookjesachtig eiland dat je zal betoveren met zijn pastelkleurige vissershuisjes en uitgestrekte zandstranden. Dit pittoreske juweel, dat heeft gediend als decor voor films zoals Il Postino en The Talented Mr. Ripley, is werkelijk een kunstwerk van de natuur. Laat je meevoeren door de zeelucht terwijl je door de smalle straatjes wandelt.

Pantelleria

Eenmaal aangekomen op Pantelleria, maak je kennis met een klein vulkanisch eiland. Het azuurblauwe water dat ten zuidwesten van Sicilië ligt, zal hoogstwaarschijnlijk een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Lang geleden heeft dit eiland het hart van rijken en beroemdheden veroverd, waaronder niemand minder dan Mr. Giorgio Armani zelf.

Giglio

Laat het moderne leven achter je en ontsnap naar het ongerepte Giglio, een Toscaans eiland dat grotendeels bedekt is met ongerepte natuur. Hier domineren ruige kliffen en bergen het landschap, terwijl de kustlijn de Tyrreense Zee omhelst.

Dus waar wacht je nog op? Deze Italiaanse eilanden zijn absoluut de moeite waard! En laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal meteen overtuigd wanneer we je vertellen dat niemand hier raar op kijkt als je elke dag aan de limoncello zit.

Liever naar Griekenland op vakantie? Snappen we, want dit eiland telt zeven goedkope eilanden die perfect zijn voor een vriendinnenvakantie.