De lijn tussen eerlijk zijn en oversharing is dun. Vooral als het gaat om daten wil je natuurlijk je beste beentje voor zetten en helemaal jezelf kunnen zijn. Toch wil je misschien niet te snel te veel van jezelf laten zien  – dit kan namelijk, denk je, iemand behoorlijk afschrikken, vooral wanneer je iemand nog niet goed kent. Dit blijkt toch anders te zitten en we laten je weten waarom!

@Nottinghill
@Nottinghill

De schijn hoog houden

We weten allemaal dat je je de eerste paar dates standaard beter voordoet. Een leugentje over wat je salaris inhoudt of hoe leuk je weekend wel niet was, lijkt onderhand normaal te zijn. We laten al het nare achterwege en leuken ons leven subtiel ietsjes op. Want als je date er achterkomt dat je eigenlijk helemaal geen vet feest hebt gehad afgelopen, maar gewoon thuis zat te Netflixen, knapt deze misschien wel op je af. Deze gedachten lijken normaal en onschuldig, maar zijn het alles behalve! We vertellen je waarom.

Niet gezond

Wanneer je je leven mooier laat lijken dan het is, creëer je voor jezelf alleen maar meer druk. Natuurlijk is het makkelijk om tegen een onbekende jezelf iets beter voor de dag te laten komen, maar er is altijd de angst dat je door de mand valt. Als deze persoon écht helemaal voor jou wil gaan, zal hij of zij uiteindelijk wel te weten komen dat je salaris wat minder is, dat je geen grote vriendengroep hebt en dat je een stuk meer sekspartners hebt gehad. Bovendien creëer je door je leven wat op te leuken voor jezelf ook een onhaalbaar beeld waar je niet tegen op kan leven. Dit is voor jezelf natuurlijk ook alles behalve goed en gezond. We verzekeren je: je bent écht leuk genoeg en je hoeft je zeker niet leuker voor te doen dan je bent. Voor jezelf niet én voor anderen niet.

jezelf zijn date FEM FEM

Ons advies

Ons advies is dus als volgt: selecteer wat je wel en niet wil vertellen. In plaats van dat je liegt, kun je bijvoorbeeld dat ene selecteren waar je wel trots op bent. Of: geef toe dat je stiekem best introvert kan zijn. We promise you: dat gaat je date alleen maar leuk vinden. Je creëer hierdoor namelijk gelijk een open sfeer, waar hij of zij ook van kan profiteren. Zo kunnen jullie vanaf het begin al volledig jezelf zijn. Alleen maar een goede basis voor een relatie! Mocht het toch niet helemaal matchen, bedenk je dan dat je het liever nu had geweten dan over een paar maanden.

Lees ook: Op zoek naar de liefde? Dit is dé beste manier hoe je nu kunt daten