Het komt helaas wel eens voor dat je een verschrikkelijke nachtmerrie hebt. Nu kwamen we het nieuwtje op het spoor dat dit door het eten van kaas zou kunnen komen, what! Zorgt kaas eten voor meer nachtmerries? Wij zochten het voor jullie uit.

Bron @Pinterest
Bron @Pinterest

Krijg je nachtmerries van het eten van kaas?

Misschien heb je wel eens van je ouders gehoord dat je geen kaas voor bedtijd mocht eten. Maar waarom dan? Volgens een medisch onderzoeker is dit weldegelijk waar. Hij ondervond dat één van zijn patiënten meer last had van nachtmerries, als hij in de avond geen kaas at. Maar ja, wat zegt een enkel persoon nu precies?

Veertig jaar later werd er onderzoek naar gedaan, na aanleiding van het gerucht. Wat bleek? Blauwe kaas veroorzaakt levendige dromen en van cheddar ga je dromen over celebs. Toch kan je hier niet helemaal vanuit gaan, de resultaten waren niet genoeg wetenschappelijk onderbouwd.

Nachtmerries

Je hoeft je blok Parmezaan wat nog in je koelkast ligt niet meteen in de prullenbak te gooien. Er is namelijk nog niet genoeg concreet bewijs. Het kan namelijk ook een placebo-effect zijn! Het kan namelijk zo zijn dat als je hoort dat je van kaas nachtmerries krijgt, dit daadwerkelijk gebeurt!

Eten beïnvloed dromen

Bij 17 procent van de deelnemers van eerder onderzoek kwam naar voren dat ze het idee hadden dat eten daadwerkelijk hun dromen beïnvloedde. Kaas en zuivelproducten werden het meest benoemd. Aha!

Maak je vooral geen zorgen om de nachtmerries die je eventueel kan krijgen als je kaas eet. Dit hoeft namelijk helemaal niet het geval bij jou te zijn. Het eten van kaas heeft namelijk ook enorm veel positieve kanten. Het is niet alleen mega lekker, maar je zou ook nog eens langer leven als je kaas eet. Dus, geniet gewoon van die dubbele cheesebuger ;).

Lees ook: Veel kaas eten is slecht voor je libido