Kaas: we houden er nou eenmaal van. Het is in alle soorten en maten een van onze meest favoriete ingrediënten. Wat ons betreft kan het nooit kazig genoeg zijn en het liefst eten we het de hele dag door. Hoewel we er eerder achterkwamen dat dit ietwat ongezonde ingrediënt toch best in een gezond dieet past, zijn we toch wat ander minder leuk nieuws tegengekomen. Te veel kaas is gewoon slecht voor je libido.

Kaas is slecht voor je libido

We zullen voortaan dus wat moeten minderen met die heerlijke pizza’s, tosti’s, lasagne en kaasplanken. En dat tot onze grote teleurstelling, want eigenlijk is het gewoon té lekker om zomaar afscheid te nemen van al die lekkere dingen. Toch is het, het wel waard. Je krijgt er namelijk een beter seksleven voor terug. Is dat niet wat we allemaal wel willen? Juist, dat dachten wij op.

Koemelk is de boosdoener

Maar hoe zorgt minderen met kaas nou precies voor dat betere seksleven? Heel simpel. Kaas is meestal gemaakt van koemelk. Koemelk zorgt ervoor dat jouw hormonen compleet in de war raken. Je lichaam zal als reactie minder oestrogeen aanmaken. Hét hormoon wat jij nodig hebt om het gezellig te houden tussen de lakens. Zonder oestrogeen denk je simpelweg wat minder snel aan een goede vrijpartij, waardoor het ook niet gebeurt. Dit geldt overigens ook voor het mannelijk geslacht. Toch jammer.

Andere producten

Er zijn naast kaas overigens nog veel meer dingen die je liever overslaat, omdat ze hetzelfde effect hebben. Tot onze grote verbazing gaat het om producten die toch redelijk vaak in ons voedingspatroon voorbij komen. Denk aan producten met cafeïne, alcohol of aardbeien. Zomaar een greep uit het rijtje verboden middelen als je voor een goede vrijpartij gaat. Maar niet getreurd. Er is natuurlijk óók iets wat de schade kan beperken! Je kunt voortaan zonder schuldgevoel naar die reep chocolade pakken, want die maakt juist de goede stofjes aan. Kaas inleveren voor chocola? We maken de zoetekauwen vandaag in ieder geval nog een beetje blij met dit nieuws.

Lees ook: Bewezen: je leeft langer als je kaas eet