Al eerder schreven we in een artikel dat het genetisch bepaald is of jij wel of niet een liefhebber van kaas bent. Veel mensen vertellen dat het eten van kaas niet goed voor je is, voor die mensen heb ik nieuws. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat kaas de kans op een hartaanval verminderd.

Onderzoek: dit product zorgt voor een kleinere kans op een hartaanval kaas femfem

“40 gram cheese a day keeps the doctor away”

40 gram per dag

Kaasplankjes op typische Hollandse verjaardagen, kaasplankjes na een sterrendiner of gewoon een lekker blokje als je trek hebt in iets hartigs: het mag en het is zelfs goed voor je! Vorige onderzoeken gaven misschien aan dat kaas niet zorgt voor een hartaanval, maar het juist tegengaat. Je hoeft maar 40 gram per dag te eten van dit heerlijke zuivelproduct en hiermee verlaag je de kans op hartziekten. Verander de zin ‘An apple a day keeps the doctor away’ maar in ’40 gram of cheese a day keeps the doctor away’.

Alle kleine beetjes helpen

Voor dit onderzoek zijn 200.000 mensen gevolgd uit Europa en Amerika. Hun dieet en gezondheidsresultaten werden vastgelegd door de Soochow universiteit in China. Hieruit bleek dus dat 40 gram kaas per dag de kans op een hartaanval met 14% afneemt. Het is misschien niet heel veel, maar alle kleine beetjes helpen, toch?

so do you like cheese?

Hoe is dit mogelijk?

De hoge niveaus van verzadigen vetten en calcium die in kaas zitten, voorkomen dat veel van het vet in het lichaam wordt opgenomen. Wat ervoor zorgt dat je aders niet worden bedekt met vet, wat de vaak de oorzaak is van een hartaanval. Dit gaat wel om de aangegeven hoeveelheid van 40 gram kaas per dag. Als je weer te veel in neemt, gaat het juist tegen je werken.

Lees ook:

De wetenschap: oude kaas eten werkt levensverlengend