Het hebben van een volle haardos mag dan wel pure luxe zijn, maar het neemt ook de nodige struggles met zich mee. Want hoe leuk dat ene kapsel in een magazine er dan ook uit mag zien, bij jou pakt het altijd nét even iets anders uit. Die mooie nonchalante net-van-het-strandlook oogt bij jou snel lomp en zwaar. Je haar mag dan prachtig zijn, een goede coupe uitkiezen is het halve werk!  Gelukkig zijn wij daar om jullie een handje te helpen. Dit zijn de beste kapsels voor dik haar!

@unsplash
@unsplash

Zachte lagen

Dik haar is behoorlijk mooi, maar het kan natuurlijk ook behoorlijk zwaar ogen. Door je haar in mooie, zachte laagjes te knippen voorkom je de wat verslonsde look.

Bangs

Een pony is weer helemaal hot and happening en goed nieuws: het past perfect bij jouw volle haarbos. Hoe lang je haar dan ook mag zijn: een pony zorgt altijd voor een verassende look, omdat het je een totaal andere uitstraling geeft. Juist met dik haar geeft het een speels effect!

Spontane bob

Je vraagt je waarschijnlijk af of zo’n bob jou wel zou staan, maar, trust us, het is echt prachtig. Vraag je kapper of ze wat laagjes kan creëeren en laat het dan flink uitdunnen. Eindstand: een perfect kapsel. Wij zijn fan!

Pixie cut

Wie durft? Ja, dit is een gewaagd kapseltje, maar als je het goed doet, ziet het er prachtig uit. Vooral met dik haar is een pixiecut perfect passend.

Undercut

Voor wie écht wat minder haar zou willen hebben, is dit de ideale optie. Deze coupe is voor de durfals onder ons, want bij dit kapsel scheer je de onderkant van je haar af (en je kunt zelfs kiezen voor een schattig patroon). Tip: ga absoluut wel naar een goede kapper.

Lees ook: Dit zijn de haartrends voor aankomende lente en zomer