Curtain bangs, oftewel een pony, was onmiskenbaar de grootste haartrend van eind 2020. Gelukkig zet deze trend zijn vrolijke route in 2021 nog even door. Overal komen we dit te gekke kapsel tegen. Zowel in series als Bridgerton als bij de celebs, iedereen doet aan curtain bangs. Jij kunt ze nu ook thuis makkelijk creëren!

curtain-bangs

Hoewel de trend zo populair is, omdat het redelijk makkelijk te doen is, kan de gedachte van een pony knippen nog best ontmoedigend zijn. No worries: via deze manier hoef jij geen schaar in je haar te zetten, maar kun jij de pony van je dromen krijgen door een paar strategische stylingtrucs.

How to fake curtain bangs

In deze onderstaande video van Joseph Maine, haarstylist van verschillende beroemdheden, laat hij zien dat het vervalsen van een pony op stijl haar gemakkelijker is dan je denkt. Je hoeft alleen maar een krultang en wat haarlak te gebruiken.

Je moet eerst beginnen met het vastpakken van een select plukje haar. Het is misschien je instinct om je haar in het midden te scheiden en elke kant vast te pakken om te krullen, maar Maine raadt aan om een driehoek te vormen met je haar. De punt van de driehoek moet ongeveer 1,5 inch van je haarlijn verwijderd zijn. Als je eenmaal je secties hebt, neem dan een keramische krultang voor stap 2. Krul elk deel weg van je gezicht en begin vrij dicht bij de wortel, zegt Maine.

Afijn, misschien is het handiger als we je het laten zien. Bekijk hieronder het filmpje voor de gehele tutorial.

Dit zijn de grootste make-up trends voor 2021!