Kerst, het is de mooiste tijd van het jaar. Met nog een aantal weken te gaan komen de uitnodigingen voor kerstborrels nu al binnen. En terwijl het vaak juist leuk is om samen met je partner te zijn voor kerstfeestjes, zijn er toch ook momenten dat je ze er liever niet bij wil hebben. Vind jij het ook altijd maar gedoe om je partner op de kerstborrel aan al je collega’s voor te stellen en ga je liever alleen? Don’t worry: je bent absoluut niet de enige!

kerstborrel partner FEM FEM

Met of zonder?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 53% liever zonder zijn of haar wederhelft naar de werkborrel gaat. Ouch.. Dit blijkt uit onderzoek wat gehouden werd onder 1196 werkende Nederlanders. Vooral vrouwen lijken ervoor te kiezen om alleen op pad te gaan. 60% gaf aan dat zij hun partner liever thuis laten. Bij de mannen was dit maar 48%. Ruim een derde van de respondenten liet weten dat zij de kerstborrel helemaal aan zich voorbij laten gaan simpelweg omdat ze er geen zin in hebben omdat ze hun collega’s vaak genoeg zien.

Schermafbeelding 2018-12-18 om 10.56.46

Borreltje?

Te veel alcohol nuttigen is op een kerstborrel ook niet altijd even handig om te doen. Uit het onderzoek blijkt dat 38% zich weleens heeft gestoord aan overmatig drankgebruik van collega’s tijdens de kerst- of nieuwjaarsborrel. 8% geeft toe dat ze wel eens dingen gedaan hebben waar ze nu toch spijt van hebben. Uitgebreid dansen met de partner van iemand anders? Watch out – het gaan weleens mis op dit soort evenementen.. Al is het nog zo onschuldig.