Hoewel de feestdagen de mooiste tijd van het jaar zijn, denkt onze portemonnee hier anders over. En omdat we geen zin hebben om de hele maand januari op droog brood te leven hebben we een lijstje gemaakt van kerstcadeautjes (die je familie en vrienden *echt* willen) onder de €20.

Kerstcadeautjes onder de €20

Kerst gaat bij velen om het samenzijn met familie. Het lijkt alleen vaak of deze gedachten bedolven wordt onder alle stress en hoge verwachtingen die de feestdagen met zich meebrengen. Geen zorgen: we hebben een hele belangrijke kerst survivalgids gemaakt zodat jij zonder zorgen de feestdagen kunt vieren.

Kerst gaat niet om wie het duurste cadeau heeft gekocht of wie het meest Instagram-proof 5-gangen diner op tafel weet te toveren. Om deze reden hoef je dan ook niet je hele maandsalaris aan cadeautjes te spenderen. Met deze goedkope cadeautjes tover je gegarandeerd een lach op het gezicht van de ontvanger.

#1 Een geurkaars

Noem één persoon die niet blij wordt van een geurkaars.. Zeker in de winter is dit dé manier om je huis net wat knusser te maken. HEMA heeft hele betaalbare optie’s.

#2 Een journal

We love journaling. Echt. Geloof ons. Je gedachten of whatever op papier zetten is als gratis therapie.

kerstcadeautjes journal
Instagram Gabriela Ulloa

#3 Fluffy sokken

Je kan er nooit genoeg van hebben. Super comfy voor in de wintermaanden!

#4 Een kookboek

Voor alle keukenprinsessen (of prinsen) is een kookboek het ultieme cadeau. De één is goedkoper dan de ander maar voor nog geen €20 scoor jij sowieso een leuk exemplaar!

#5 Een boek

Als we het dan toch over boeken hebben.. Een boek kan een enorm bedachtzaam cadeautje zijn en er is voor ieder wat wils: van zelfhulpboeken tot fantasy tot reisboeken.

kerstcadeautjes boek
Instagram Gabriela Ulloa

#6 Chocolade of iets anders lekkers

Met chocolade kan je nooit de plank misslaan (mits de persoon lactose intolerant is ;). Wie wordt er nu niet blij van de nieuwe smaak chocolate chip cookie van Tony’s Chocolonely?

#7 Draaikaarsen

Je kent ze wel: die hippe ‘draaikaarsen’ die je nu overal tegenkomt op Instagram. Een echte must voor in je slaapkamer!

#8 Cocktailglazen

Het soort glazen waar Carrie Bradshaw in Sex And The City haar Cosmopolitan uit drinkt. Zodat je vervolgens zelf deze scène thuis kan recreëren.

#9 Een kamerplant

Het leukste cadeau voor alle plant moms.

#10 LED strips

LED strips zijn helamaal hot & happening. Binnen no time transformeer je je kamer in een discotheek!

Lees ook: Cadeautjes voor een man waar hij *echt* blij mee gaat zijn