Deze week was de aflevering van Steenrijk, Straatarm het gesprek van de dag. Er verscheen een bekende realityster in het programma, namelijk Nick op Heij, die zijn brood verdient met crypto-video’s. Alleen kijkers vragen zich af hoeveel er waar is van zijn ‘rijke situatie’…

nick op heij steenrijk straatarm oplichter
Bron: Steenrijk, Straatarm

Nick op Heij in Steenrijk, Straatarm

In de aflevering van Steenrijk, Straatarm – die afgelopen woensdag op de buis verscheen, maakten de kijkers kennis met Nick op Heij en zijn vriendin Zoë. Het duo woont in Griekenland en heeft hier money wise niets te klagen. Nick is bekend van zijn deelname aan Ex on the Beach, maar verdient tegenwoordig behoorlijk wat centen met het verkopen van online cursussen.

In de aflevering van woensdagavond ruilden Nick en Zoë met Elise en haar kinderen Naoufel en Lina van huis. Nick besteed normaal gesproken zijn dagen onder de Griekse zon, maar verbleef een week lang in een portiekflat in Delft. En jawel, dat is nogal een verschilletje.

Kritiek van kijkers

In de aflevering wordt Nick neergezet als iemand die zijn zaken goed op orde heeft en behoorlijk wat euro’s op zijn bankrekening heeft staan. Toch beweren kijkers van het programma op X dat dit niet helemaal de waarheid blijkt te zijn. Zo zou Nick zich voordoen als iemand met veel geld en het programma alleen maar gebruiken om nóg succesvoller te worden.

“Trap er niet in mensen. Dit is een cursus verkoper en voor hem alleen maar een reclame stunt”, stelt een kijker. Deze kijker doet zelfs een oproepje aan SBS om hiermee te stoppen. “Pak die gast aan voor sluikreclame.”

‘Persoonlijke lening afgesloten’

Bij deze comment blijft het niet, kijkers nemen namelijk geen blad voor de mond als het om de deelname van Nick gaat. “Wat is dat met die B- (vallende) sterretjes die aan een pauperprogramma hebben meegedaan en ineens cryptobedrijven oprichten en motivational speeches gaan geven?” en “De zogenaamde rijken hebben een persoonlijke lening afgesloten om die €2000 op tafel te leggen.” Want jawel, dat zou het bedrag zijn wat Nick en Zoë ‘normaal gesproken’ in een week uitgeven.

Hoe dan ook: het is wel duidelijk dat we de tv-programma’s van tegenwoordig niet té serieus mogen nemen. Want eh… misschien zijn mensen wel helemaal niet zo rijk als we denken? Eerder zagen we een voorvalletje à la Nick ook al bij Temptation-deelnemer Jaimy en zijn vriendin Mira.