Heb je interesse in beauty en haar, maar ook in historische en waargebeurde verhalen? De serie Carmen Curlers is dan perfect voor jou. Vandaag worden de eerste twee afleveringen uitgezonden op NPO2 en is het hele seizoen te zien op NPO Plus. Kijken dus!

carmen curlers serie

Carmen Curlers

De haartrends zijn tijdloos en de producten om deze kapsels te creëren ook. Echter, in de jaren ’60 bracht één uitvinding een revolutie teweeg: de elektrische haarkrulspeld, ook wel bekend als de Carmen Krulset. Voorheen brachten vrouwen wekelijks uren door bij de kapsalon onder de droogkap, maar dankzij deze uitvinding konden ze hetzelfde resultaat thuis binnen tien minuten bereiken.

Het opmerkelijke verhaal van deze uitvinding, die duizenden vrouwen in een Deens stadje hun eerste baan gaf en wereldwijd het hart van honderdduizenden vrouwen veroverde, vormt het centrale thema van de nieuwe populaire Deense serie, genaamd Carmen Curlers. Vanaf 17 november is deze serie te zien bij VPRO op NPO3 en op NPO Plus.

Perfecte krullen in 10 minuten

In 1963 begint het verhaal van Carmen Curlers wanneer de charismatische ondernemer Axel een advertentie tegenkomt over een opmerkelijke uitvinding: de elektrische haarkrulspeld. Deze baanbrekende uitvinding belooft prachtige krullen in slechts 10 minuten, wat destijds veel sneller, goedkoper en minder pijnlijk is dan de gebruikelijke methoden.

Wat begint als een bescheiden operatie in zijn kelder, leidt al snel tot wereldwijd succes voor Axel en een fabriek met 3.500 werknemers. De serie neemt ons mee op een ontroerende en inspirerende reis, waarin wordt getoond hoe deze uitvinding op vele manieren het leven van vrouwen heeft veranderd.

De cast

De serie Carmen Curlers is gemaakt door het team achter internationale successen zoals Borgen en The Killing, en werd geschreven door Mette Heeno, bekend van onder andere All Inclusive, Happy Ending en Snow Angels. De productie werd geleid door Stinna Lassen van DR Drama en Uma Film.

Morten Hee Andersen, die sterk lijkt op de echte Arne Bybjerg, speelt de rol van Axel. Maria Rossing, bekend van Snow Angels, vertolkt de energieke Birthe, Axels zakenpartner. Andere prominente rollen worden gespeeld door onder meer Rosalinde Mynster (The Killer), Lars Ranthe (The Chestnut Man, Drunk), Mille Lehfeldt (Long story short, Lykke), Christian Tafdrup (Borgen), Fanny Bornedal (The Interrogation, Equinox), Nicolai Jørgensen (Doggystyle) en Signe Egholm (Borgen, The Chestnut Man).

Het leukste is dat vandaag de achtdelige serie om 23:10 uur begint met een dubbele aflevering op NPO2. Het volledige eerste seizoen is ook beschikbaar op NPO Plus vanaf die dag. Wij weten wat we dit weekend gaan kijken.