Verliefd zijn is fijn. Vaak hebben we het niet door wanneer we de overgang maken van iemand leuk vinden, naar verliefd zijn. Toch zijn er veel kleine dingetjes die wij allemaal doen wanneer we verliefd zijn. Er zijn er een hele hoop en de volgende punten zijn nog maar het topje van de ijsberg. Maar wij hebben voor jou de belangrijkste kleine dingetjes verzameld die jij doet wanneer je verliefd wordt op iemand.

verliefd FEM FEM

1. Je houdt niet bij hoe lang het duurt voordat ze je terug appen

Aan het begin van een relatie zal je waarschijnlijk je vaak druk maken over wanneer zij jou terug appen en hoe lang jij moet wachten met reageren. Maar wanneer je verliefd begint te worden maakt dit allemaal niet meer uit. Twee appjes achter elkaar? Geen probleem meer. Of reageert jouw partner pas na een paar uur? Dan zullen ze het vast wel druk hebben, no worries.

2. Alles doet je aan die ene persoon denken

Als je verliefd bent doet alles jou opeens aan die ene persoon denken. Bijvoorbeeld een bepaalde kleur, want dat is hun lievelingskleur. Of een film omdat zij er naartoe zijn geweest vorige week.

3. Het zien van je ex doet je niks meer

Als je echt gevoelens hebt voor jouw nieuwe vlam, zal het zien van jouw ex je waarschijnlijk niet veel meer doen. Wat boeit hun mening jou nou? Je hebt een nieuw iemand gevonden om van te houden en je bent gelukkig!

4. Je bent niet telkens bang om pijn gedaan te worden

Bij verliefdheid komt ook vertrouwen. Als je verliefd bent op iemand zal je niet meer bang zijn om pijn gedaan te worden, want je vertrouwt ze.  Als die persoon van jou houdt zullen ze je nooit opzettelijk pijn doen toch?

5. Het voelt super makkelijk

Het is zeker geen geheim dat relaties tijd en moeite kosten. Maar als je verliefd bent voelt dit totaal niet zo. Voor iemand vallen kost totaal geen moeite. Het heet niet voor niks vallen.

6. Jullie praten onbewust over de toekomst

Als jullie subtiel beginnen te praten over de toekomst betekent dit zonder twijfel dat jullie sterke gevoelens hebben voor elkaar. Jullie hebben er vertrouwen in dat jullie over een week, een maand of zelfs een jaar nog bij elkaar zijn, en dat is een goed teken.

7. Je vind het niet erg om jouw vrije tijd voor ze op te offeren

Als je echt om iemand geeft heb je alles voor diegene over. Je moet natuurlijk niet jouw verantwoordelijkheden voor ze af gaan zeggen. Maar een middagje voor ze zorgen als ze ziek zijn is voor jou geen probleem.

8. Ze zijn een lichtpuntje in jouw leven

Soms is het leven niet alleen maar zonneschijn en regenboogjes. Als bepaalde dingen in jouw leven minder goed gaan is verliefd zijn jouw lichtpuntje. Jouw nieuwe liefde is degene waar je naartoe gaat als je ergens mee zit. En ze zijn er om je op te vrolijken waar nodig.

9. Je voelt je veilig bij hen

Dit gevoel is erg moeilijk om te omschrijven, maar als je bij hen bent voelt het alsof er niks mis kan gaan. Er kan jou nu niks overkomen.

10. Je voelt je comfortabel bij hen en bent niet bang om jezelf voor schut te zetten.

Een dom grapje maken of een scheet laten, je schaamt je niet meer als je bij diegene bent. Je voelt je zo comfortabel bij diegene dat je 100% jezelf durft te zijn.

11. Je bent niet bang om ze af te schrikken

Je bent niet meer bang om bij ze uit te huilen, of je beschamend grote verzameling te laten zien. Je bent er zeker van dat ze niet bij je weg zouden gaan om die dingen.

12. Als zij verdrietig zijn, ben je verdrietig voor ze

Als je echt om iemand geeft, voel je met ze mee. Altijd als jouw partner verdrietig is ben je er voor ze en leef je met ze mee.

13. Je begint erover na te denken om ze voor te stellen aan je familie

Als je zeker bent over je relatie zal je ze uiteindelijk een keer aan je ouders voorstellen. Het feit dat je hierover nadenkt is dus al een enorm duidelijk teken dat jij oprechte gevoelens hebt voor diegene.

14. Je praat veel over ze

Je bent helemaal gek van iemand als je maar niet kan stoppen met over die persoon praten. Jouw vrienden hebben nu misschien al tien keer gehoord hoe mooi die persoon hun ogen zijn. Maar daar kunnen ze vast wel mee leven.

15. Je wil al jouw favoriete dingen met ze delen

Jouw favoriete dingen zoals muziek, films en eten wil jij natuurlijk delen met iedereen die iets voor jou betekent. Dus als je dit soort dingen begint te delen met je partner betekent dit dat je klaar bent om ze een deel van jouw leven te maken. En om dezelfde interesses met elkaar te delen.