Kleine ruimtes geven je een lekker knus en rustgevend gevoel. Ze nemen je terug naar de forten en geheime plekjes van je kindertijd, waar je zo veel avonturen beleefde. Om dit gevoel weer even terug te krijgen, hebben we de kleinste, fijnste plekjes van de wereld voor je op een rijtje gezet.

Kolarbyn – Skinnskatteberg, Zweden

In deze betoverende ecolodge word je omgeven door het prachtige bos van Bergslagen. Je zult het hier wel moeten doen zonder elektriciteit of stromend water, maar dat is het zeker waard. De plek is rijk aan beesten als bevers en elanden, dus je zult je echt even een voelen met de natuur. De verblijfplaats is ingebouwd in een hobbit-gat en je hebt niets anders dan dierenbont en een kampvuurtje.

femfem-ruimtes-klein

Getaway – New York, USA

Dit is een start-up bedrijfje in het bedrijfsleven van kleine huizen, dus wij weten wel waar we verblijven als we een bezoekje aan Amerika brengen. Deze hutjes variëren van huisjes die gemaakt zijn voor een creatief toevluchtsoord, ontspanning en groepsuitjes. Ze zijn verspreid over de staat New York en Boston.

ruimtes-klein-femfem

Havenkraan Harlingen – Harlingen, Nederland

Dit schattige verblijf is gevestigd in de haven van Harlingen, waar geschiedenis ook een kleine rol speelt. De kleine woningen zijn voormalige hijsinstallatie die eerder werd gebruikt om hout te lossen en is nu een vakkundig ontworpen en ingericht hotel.

kleine-ruimtes-harlingen-femfem

En’Haeusl – Amberg, Duitsland

Je zult dit kleine wonder waarschijnlijk al gauw voorbij lopen, omdat het maar 2,5 meter breed is. Het is gevestigd tussen twee andere gebouwen in het stadje Amberg. Het is een ontzettende knusse en gezellige plek met een jacuzzi en een lounge inclusief open haard. Hier kun je heerlijk vertoeven.

klein-femfem-ruimtes

Villa Cheminee – Cordemais, Frankrijk

Je zult het niet gauw verwachten, maar ook op deze plek kun je een nachtje doorbrengen.  Het is een plek waar je lekker even kunt rusten en is ontworpen door de Japanse kunstenaar, Tatzu Nishi. Villa Cheminee is een exacte replica van een bestaande elektriciteitscentrale, die 15 meter boven de rivier staat aan de rand van de Loire rivier in het dorp Cordemais.

femfem-ruimtes

Tiny Digs – Oregon, USA

Er is een hele wijk gevuld met deze kleine huisjes in het gebied van Portland, gelegen in Oregon. Het doet een beetje denken aan een camping uit je kindertijd, maar dan stukken mooier en vrij van gedeelte toiletten. Het is een unieke, knusse plek waar je zeker wel een nachtje zou willen verblijven.

kleinste-ruimtes-femfem

Eco-lodge Brejeira – Faro, Portugal

Hier zit je vlakbij de zee en het strand en het is de ultieme plek waar je zomer dromen realiteit worden. Verborgen in de heuvels van het Monchique gebergte verblijf je in een woonwagen inclusief houtkachel en mét buitenruimte. Je kunt hier lekker genieten van het warme weer en de omgeven natuur.

ruimtes-portugal-femfem

Wil je meer bijzondere verblijven zien? Kijk dan hier.