We hoeven niet langer meer te discussiëren: eindelijk weten we wie de knapste man ter wereld is. En nee, het is niet je bf. Voor een keer zijn we de wetenschap meer dan dankbaar. Stiekem hadden wij voor deze uitkomst helemaal geen onderzoek nodig. De knapste man ter wereld is namelijk *tromgeroffel* Robbert Pattinson. Maar wij mogen hem RPatz noemen.

Robert Pattinson

Robert Pattinson kennen we misschien wel als de mysterieuze maar onwijs sexy Edward Cullen uit de Twilight filmreeks. Óf als de moedige Cedric Diggory (Carlo Kannewasser) uit Harry Potter en de vuurbeter. Kunnen we het er even over hebben hoe cringy de Nederlandse vertalingen van de namen van de Harry Potter personages zijn? Maar dat voor later.

Laten we het nu vooral hebben over Robert, of RPatz zoals zijn fans hem noemen, die is uitgeroepen tot knapste man ter wereld. Hij wordt ook wel de opvolger van Jude Law genoemd, die trouwens een onwijs knappe zoon heeft, en wij snappen wel waarom! Eerder werd Pattinson al verkozen tot meest sexy man ter wereld door Glamour. Misschien heeft Patz wel meer prijzen gewonnen voor zijn looks dan voor zijn acteertalent. Maar buiten al dit moois heeft Robert ook nog eens zoentalent. Hij won namelijk een MTV Movie Award voor beste mannelijke acteur, beste wereldster én beste kus. Die kus was tussen hem en zijn tegenspeelster Kristen Sterwart in de Twilight filmreeks.

Knapste man ter wereld

Dat we wegkwijlen wanneer we een foto of film met Robert Pattinson zien is niet bepaald rocket science. Echter is er door middel van een oude Griekse techniek bepaald dat hij de knapste man ter wereld is. Het heet de Golden Ratio of Beauty Phi: door het meten van de symmetrie in iemands gezicht, bepaal je de schoonheid. Met deze techniek werd ook Bella Hadid tot knapste vrouw ter wereld uitgeroepen. Patz had een score van 92,15%, terwijl Bella wel 94,35% scoorde. Maar voor ons is Robert natuurlijk gewoon de volle 100%!

Lees ook: Je kunt overnachten in het huis van Bella van Twilight