2021 gaat snel; voor je het weet lig je weer in bikini op het strand! Hoewel we hier nu van kunnen dromen, is ons lichaam er misschien nog niet helemaal op voorbereid. Hoewel elk body een summer body is, heb je misschien toch wat extra corona-kilootjes die je er af zou willen. We hebben het beste (en lekkerste) afval-advies voor je: neem een kopje koffie!

@Pinterest
@Pinterest

Afvallen door koffie

Het nemen van een cappuccino of espresso alleen is niet genoeg om je af te laten vallen. Zo moet je helaas wel gaan sporten erna. Er is bewezen dat één of twee kopjes voor het sporten je vetverbranding namelijk net een extra boost geven tijdens je work-out. Neem dus een lekker bakkie voordat je aan de bak gaat!

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers in Granada. Deze zouden één groep 3mg/kg cafeïne geven voor het sporten en de andere niet. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met de hoeveelheid cafeïne in een espresso. Uiteindelijk bleek dat de koffiegroep een stuk hogere vetverbranding had! Vooral bij een intensieve work out, waar je normaal meer suiker verbrand, bleek de inname van koffie juist de vetverbranding te stimuleren.

koffie
@pinterest

Hoeveel kopjes?

Na dit nieuws denk je misschien: 8 kopjes alsjeblieft! Dat is niet helemaal de bedoeling. De ideale hoeveelheid koffie zou namelijk 2 kopjes zijn of één sterke espresso. Als je echte koffie-verslaafde klinkt dit misschien als weinig, maar je sportprestaties zullen niet nog meer verbeteren na het drinken van meer dan deze hoeveelheid. Te veel koffie drinken is sowieso geen goed idee – je krijgt dan eerder last van de bijwerkingen. Een halfuur voor het sporten een espresso-shot nemen is ideaal!

Bye Bye vetjes

Hoewel het verband tussen koffie en vetverbranding duidelijk aangetoond is, val je niet ineens 10 kilo af door het zwarte goud. Alle vetten die beschikbaar zijn in het lichaam worden namelijk verbrand. Daardoor zullen de vetten in je bloedcellen sneller verbrand worden dan je zwembandje. Ook is het effect van koffie miniem, maar alle beetjes helpen, toch?

Lees ook: Maak kennis met proffee: de nieuwste koffietrend om fit te worden