Het is vandaag 4 oktober, wat betekent dat het dierendag is! Dit is dan ook gelijk de perfecte gelegenheid voor de Koninklijke familie om een nieuw (en heel harig) gezinslid voor te stellen. Maak kennis met Mambo: het nieuwe hondje van de Oranjes.

Het nieuwe huisdier van het Koninklijk gezin

Nu prinses Amalia een tussenjaar heeft en prinses Alexia op een kostschool in Wales verblijft, werd het wat leeg in het Koninklijk paleis. En op die leegte op te vullen, kwamen ze met een wel heel snoezige oplossing. Onze koning Willem-Alexander en koningin Maxima besloten om een hondje in huis te nemen. Zijn naam is Mambo en wat is hij lief!

Dierendag

Er is haast geen betere dag om een nieuw pluizig gezinslid te introduceren dan op dierendag. Het Koninklijk Huis plaatst een foto op Instagram van Mambo met als onderschrift, “Vandaag is het Dierendag! Maak kennis met Mambo, het nieuwste lid van het Koninklijk gezin!” Op de foto ziet het eruit alsof Mambo net uit bad komt (of dat hij buiten in de regen gelopen heeft). In ieder geval ziet hij er super clean uit.

Mambo

Mambo is de naam van het nieuwe gezinslid (wat lijkt op een labradoodle) van de Royals. En als we zijn naam Googelen, snappen we de keuze helemaal! Mambo is namelijk een Cubaanse dans en muziekvorm die behoort tot de Latijns-Amerikaanse dansen. Mambo stamt af van zijn voorganger Rumba, en we gokken dan ook dat het Maxima was wie met de naam kwam!

Het ras en de leeftijd van het dier zijn beide nog niet bekend gemaakt. Of Mambo daadwerkelijk bij de Royals in huis gaat wonen, is ook nog niet duidelijk.

Lees ook: De reden dat koning Willem-Alexander en Maxima een perfect stel zijn