Het is weer zover: de dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. De perfecte tijd om samen met je partner cozy onder een dekentje te kruipen en een kerstsfilm op te zetten. En dat is niet alleen heel gezellig, maar wat blijkt: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger. Nog meer reden om je lover over te halen!

Samen met je lover kerstfilms kijken
Bron: @tesschristinexo

Zijn koppels die kerstfilms kijken gelukkiger?

Kijk jij regelmatig kerstfilms met je lover? Dan is de kans erg groot dat jullie helemaal hoteldebotel op elkaar zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat stelletjes die samen kerstfilms kijken een stuk gelukkiger zijn.

Onderzoek

Het onderzoek bestond uit twee groepen. De ene groep koppels keek naar kerstfilms, en de andere helft niet. Wat blijkt? De groep die regelmatig naar een kerstfilm keek, was drie jaar later nog steeds gelukkig met elkaar. Drie jaar!

De koppels die niet naar de kerstfilms keken hadden een minder mooie toekomst. Drie jaar later waren zij al uit elkaar, of hadden veel struggels.

Communication is key

Maar hoe kan het nou dat kerstfilms je relatie beïnvloeden? Blijkt dat dit allemaal met communicatie te maken heeft. Wanneer jij samen met je lover een kerstfilm kijkt, is de kans groot dat jullie het hier met elkaar over gaan hebben. Van de personages, tot het verhaal, alles komt aan bod.

Hierdoor raken jij en je partner in discussie. Niemand kijkt namelijk hetzelfde naar een film. Misschien viel je lover hele andere dingen op. Dit allemaal zorgt ervoor dat je in contact blijft met je partner, wellicht op een oppervlakkige manier, maar toch.

Dit geldt overigens ook voor andere filmgenres, maar een kerstfilm kan niet ontbreken in deze tijd van het jaar. Alleen nog maar meer redenen om je lover over te halen! Kaarsjes aan, een lekker warm dekentje en een heerlijk kopje thee, wat wil je nog meer! Nog tips nodig? Eerder schreven wij over leuke kerstfilms die binnenkort op Netflix verschijnen.

Lees ook: Waarom kerstfilms kijken goed voor je is.