We mogen het nu echt officieel zeggen: het is niet normaal koud. De komende week lopen de temperaturen flink op onder het vriespunt met uitschieters naar min -15 graden in de nacht. Het weer kan een effect hebben op je humeur (vooral regen kan er voor zorgen dat we ontiegelijk chaggie zijn) maar de kou speelt ook een rol in de liefde en met namen het vinden van een liefde. We leggen het je graag even uit.

bridget-jones FEM FEM

Een tekort aan vitamine D

Minder zonlicht in de wintermaanden betekent een tekort aan vitamine D. Heb je ooit nagedacht over lichttherapie? Weinig zonlicht kan zorgen voor een winterdepressie en door lichttherapie verlaagt het je kansen om daadwerkelijk een winterdepressie te krijgen. Een winterdepressie heeft namelijk een effect op je liefdesleven en kan (onnodige) irritaties veroorzaken tussen jou en je partner. Tip van ons: begin vooral je dag hiermee. Dan krijgt namelijk je biologische klok een soort signaal dat de dag is begonnen en wordt jouw dagritme (eigenlijk de dagritme die je in de zomermaanden had) niet verstoord.

Je blijft vaker binnen

Koud buiten of regent het veel? Tja, dan kies je er denk ik eerder voor om thuis te blijven dan iets te ondernemen en de deur uit te gaan. Als je vrijgezel bent dan kom je minder snel in aanraking met andere mensen – Tinder telt niet want dat is online en kan je lekker doen terwijl je in je joggingsbroek op de bank zit. Afijn, ook als je al een relatie hebt dan ben je minder ondernemend. Zorg dus vooral dat het thuis ook nog leuk blijft. Wees creatief in plaats van elke avond op de bank neerploffen en Netflix samen te bingen. Ga uitgebreid samen koken, zorg dat het romantisch is in huis met kaarsjes en een lekker flesje vino of ga vaker spelletjes spelen bijvoorbeeld. Er is een hoop wat je kan doen in het comfort van je eigen huis.

Blijf energiek

Zorg vooral dat je niet futloos wordt als je thuis blijft hangen. Blijf dingen ondernemen, je sociale contacten onderhouden en bovenal veel lol maken. De zon schijnt misschien een stuk minder dus zorg gewoon dat je op een andere wijze energiek blijft. En eerlijk, een wandeling in de kou is zo slecht toch niet? Zelfs de regen kan soms romantisch zijn. Of hebben we gewoon íets te vaak naar The Notebook gekeken? Kortom, blijf in beweging, blijf ondernemen en je komt alles behalve in een winter dip terecht.

Lees ook meer over alles wat je kan doen als je even niet lekker in je vel zit.