We kunnen allemaal genieten van een vrije avond met vriendlief. Wijntje erbij, kaarsje aan. Quality time met de lover. Maar, merk jij dat jullie twee niet helemaal lekker op een lijn liggen over het gedeelte dat daarna (misschien wel, misschien niet) volgt? Wil hij vaker dan jij? Misschien komt het feit dat jij minder zin in seks hebt wel door één van de volgende dingen.

1. Je reukorgaan is niet optimaal

Dit vereist misschien wat meer uitleg. Wat heeft je neus nu precies met je sekslust te maken?  Geur speelt een belangrijke rol bij het herkennen van feromonen. Feromonen komen vrij bij het zweten en beïnvloeden seksueel gedrag doordat ze bepaalde boodschappen tussen individuen overbrengen. Niet in staat zijn om goed te kunnen ruiken kan dus van invloed zijn op je sekslust. In 2012 concludeerde de Universiteit van Gothenburg in Zweden dat mannen met een slechte neus minder bedpartners hebben dan de mannen met een goede neus. Is hij dus een beetje ziek en heeft hij daarom even geen zin in je? Neem dat dan van hem aan en begin niet gelijk aan jezelf te twijfelen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer jij degene bent met een goede verkoudheid.

2. Je bent op dieet

Ben je bezig met afvallen? Dan kan het zijn dat je lichaam een extra hormoon afgeeft: prolactine genaamd. Dit hormoon kan jou libido beïnvloeden.

3. Jullie kijken tv in bed

Stelletjes met een tv in bed hebben twee keer (!!) zo weinig seks als de stelletjes die dat niet hebben. Dit blijk uit een onderzoek tussen 523 Italiaanse koppels. Volgens Dr. Edwards, worden goede seksuele relaties bepaald door communiceren en niet door in slaap vallen met de tv aan. Neem dus wanneer je met je lover in bed ligt nog eens tijd voor elkaar en voor een goed gesprek in plaats van stilzwijgend in slaap te vallen nadat je met een half oog naar de tv hebt gekeken.

4. Je bent onzeker over seks

En dan misschien wel over een van deze dingen. Mocht dat zo zijn, bedenk dan eventjes of je daar wel echt zo onzeker over hoeft te zijn. Blijft je onzekerheid toch? Deel deze dan met hem. Hierdoor hoeft hij niet aan zichzelf te gaan twijfelen en zal hij ook begrijpen dat jij minder zin in seks hebt.