Een lange afstandsrelatie is wel een dingetje en ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Je ziet en spreekt elkaar weinig en bent niet fysiek onderdeel van elkaars leven. Toch is het zeker niet onmogelijk en hoeft het lang niet altijd ‘uit het oog, uit het hart’ te betekenen. Met de volgende tips houd je het spannend:

1. Communicatie = key

Allereerst kunnen we niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om te blijven communiceren met elkaar. Wees niet bang om te zeggen waar het op staat, want als je dit niet doet zou het zomaar kunnen dat dit tussen jullie in komt te staan. Denk er dan natuurlijk wel even over na waarop je dit doet, want een Whatsappje is misschien níet de juiste manier. Zorg er verder voor dat je niet te veel gaat communiceren en ieder moment van de dag alles vertel. Zo blijft er nog wat om te vertellen als je elkaar spreekt.

2. Stuur elkaar brieven of kaarten

Je kunt natuurlijk altijd blijven appen of bellen, maar dit is wel erg saai en gewoontjes. Probeer elkaar eens (liefdes)brieven of kaartjes te sturen, waarin je vertelt over hoe blij jullie met elkaar zijn en wat jullie leuk vinden aan elkaar. Reken maar dat dit de spanning opbouwt, want je lover gaat het sowieso heel leuk vinden om te lezen!

3. Sexting 2.0

Natuurlijk is het erg lastig dat fysiek seks niet kan op afstand, want de behoefte is er wel. Gelukkig zijn daar tegenwoordig hele andere manieren voor. Thanks to technology! Stuur pikante kiekjes naar jouw lover (doe dit wel veilig!) of masturbeer beide tegelijk tijdens het videobellen. Zorg dat je beide in de stemming komt door bijvoorbeeld sexy vragen te stellen of van te voren berichtjes te sturen om je lover op te winden!

4. Onderneem dingen samen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zorg ervoor dat je ook andere dingen ‘samen’ doet. Altijd alleen maar bellen en kletsen is niet ideaal en wordt na een tijdje saai en voorspelbaar. Kijk bijvoorbeeld allebei dezelfde serie of film en bel ondertussen met elkaar, zodat jullie commentaar kunnen leveren op wat je kijkt of ga tegelijk dezelfde work-out doen terwijl je videobelt.

5. Plannen, plannen, plannen…

Zorg ervoor dat je altijd wat hebt om naar uit te kijken. Weten dat je elkaar over een x aantal maanden ziet, voelt nog altijd beter dan dat je niet weet wanneer je elkaar gaat zien. Zorg dus dat je momenten samen blijft plannen, zodat je ergens naar toe kunt leven samen. Praat samen over wat je gaat doen zodra je elkaar weer ziet en verheug je erop om het allemaal te gaan doen samen.

6. Zorg voor jezelf

Houd het leuk voor jezelf. Plan leuke uitjes met vriendinnen, etentjes met familie en feestjes met vrienden. Zoek een baan waar je energie van krijgt en ga regelmatig sporten. Hoe leuker je het hebt, hoe meer je dit uitstraalt. Ook je partner zal merken dat jij goed in je vel zit, waardoor hij zich automatisch ook beter zal voelen.

Lees ook: Zo komen jij en je partner uit jullie relatie-sleur!