Hoe erg we ook kunnen genieten van een avondje bankhangen met onze partner, als dit om precies dezelfde tijd gebeurt en deel is geworden van je dagelijkse routine voorspelt dat niet veel goeds. Misschien heb je het zelf nog niet door, maar er is een grote kans dat jij en je liefde in een sleur zitten. Met deze tips doorbreek je jullie relatie-sleur en voelt het binnen no-time weer alsof je in de honeymoon phase zit!

FEMFEM relatie geen relatie

Ga diepe gesprekken aan

Skip de normale vragen ‘hoe was je dag?’ en ‘wat zullen we eten vanavond?’. Ga daarentegen de diepte in. Want hoewel je denkt dat je alles van je partner nu wel weet, is niks minder waar. Het enige waar je wat hulp bij nodig hebt is om elkaar nieuwe dingen te vragen. En laat dat nou net hetgeen zijn waar FEM FEM in uitblinkt. Zo hebben we onder andere al geschreven over dit kaartspel die gegarandeerd in diepe gesprekken uitloopt of deze vragenlijst die leuk is voor vrienden én je lover!

Doe iets nieuws samen

Een goed begin is het halve werk. Dat je je er bewust van bent dat je in een sleur zit is dus al een goede start. Vraag jezelf af hoe je deze routine kan verbreken. In plaats van standaard om 6 uur eten, kun je bijvoorbeeld een keer eten te bestellen of tenminste één keer in de week uit eten te gaan. Dit soort kleine dingen maken al een wereld van verschil! Ook kun je meer tijd investeren in quality time. Dat jullie altijd samen zijn betekent namelijk niet dat jullie altijd oog voor elkaar hebben. Door samen leuke en nieuwe activiteiten te plannen (denk aan lasergamen, poolen, minigolfen of een wijnproeverij) kom je zo uit die sleur!

relatie sleur fem fem
@pinterest

Geef jullie seksleven een boost

Wat nog erger is dan een relatie-sleur is een seks-sleur. Dat missionaris-standje kennen we nu onderhand wel. En nee, je hoeft niet gelijk de zweepjes tevoorschijn te toveren. Begin met iets nieuws zoals roleplay, seks in het openbaar (wel goed verstoppen!) of ga wat Kamasutra standjes af. We assure you: dit geeft je relatie weer een nieuwe twist!

Leer elkaar iets nieuws

Leuk én handig! We staan altijd open om iets nieuws te proberen en wie is daar een betere leraar voor dan je lover? Leer dat geheime recept of probeer zelf eens die hobby waar je partner niet uitgepraat over raakt. Zo toon je tegelijkertijd ook nog eens interesse in elkaar’s leven en leer je in een vertrouwde omgeving een nieuwe skill!

Doe jullie routine samen

Jij doet de was, hij kookt. Jij doet de vaat, hij haalt de kinderen op. Het werkt misschien lekker efficiënt zo, maar op deze manier begin je steeds meer langs elkaar te leven. Probeer daarom zo veel mogelijk routinekarweitjes voortaan samen te doen. Hoewel het misschien niet heel spannend is, is het juist de kunst om te genieten van deze dagelijkse routine – mits je het samen doet.

Lees ook: Deze 5 dingen maken jullie relatie een stuk sterker