Beginnen jouw eierstokken al te rammelen bij het zien van schattige baby’s? Die kleine handjes, lieve lachje en die o-zo schattige rompertjes, halen veel in ons naar boven. Of misschien wel helemaal niet, ook prima. Sommige vrouwen willen vroeg kinderen, andere helemaal niet. Maar wat is nou de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen? Wij zochten het voor je uit!

Instagram: monicageuze
Instagram: monicageuze

Wat is de gemiddelde leeftijd waarop stellen hun eerste kind krijgen?

Heb jij al een kinderwens, of moet je er juist echt niet aan denken? Niets is goed of fout, je maakt die keuze gelukkig helemaal zelf. Maar ben je benieuwd wat de gemiddelde leeftijd is waarop stellen hun eerste kind krijgen? Lees dan vooral verder!

De gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kindje krijgt is 30 jaar, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vaak is een vrouw op die leeftijd stabiel genoeg om voor een kindje te zorgen. Een baby heeft namelijk veel zorg nodig en is echt niet goedkoop. Benieuwd hoeveel het kost om voor een kind te zorgen? Eerder schreven wij hoeveel het kost om een kindje te hebben.

In je twenties ben je vaak nog bezig met het ontdekken van wat je nou eigenlijk wilt. Veel vrouwen willen reizen en carrière maken. Dat betekent overigens niet dat dat allemaal niet meer kan als je moeder bent, maar het wordt je wel lastiger gemaakt. Je wilt je kind namelijk wel de aandacht en liefde geven die het verdient.

Wat opvalt is dat de leeftijd waarop een vrouw bevalt van haar eerste kindje nog altijd stijgt. We worden dus steeds later moeder, dan eerst. Grote kans dat dit met dezelfde redenen te maken heeft als hierboven vernoemd.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: het tweede kind is het gezinsmonster