We kennen het allemaal wel, vet haar. Ugh, hate it. Wat moet je nou met zo een bos vet haar? Maar ja je wilt het ook niet wassen want je hebt het gisteren ook al gewassen. Don’t worries, we got you! Wij hebben namelijk de 7 leukste haarstijlen verzameld voor als jouw haar vet is!

bron: pinterest
bron: pinterest

Vet haar

We zullen je eerst wel even uitleggen hoe het kan dat je zo snel vet haar kan krijgen. Vet haar ontstaat namelijk door een overtollige talgproductie via de hoofdhuid. De talgklieren maken net te veel talg aan waardoor je haar dus vet wordt.  Gelukkig zijn je talgklieren er niet alleen voor slechte bedoelingen, talg zorgt er namelijk ook voor dat je haar gezond en lekker soepel blijft. En daarnaast is talg ook een goede bescherming tegen bacteriën en infecties. Belangrijk is dus dat je het in balans houdt met elkaar. Het jammere is alleen dat sommige vrouwen meer last hebben van overtollig talg dan de ander.

1. Ponytail

Een staart is perfect voor jouw vette haar. Het zit strak naar achter en niemand ziet dat jij vet haar hebt. Je zou het kunnen opleuken met een scrunchie.

bron: pinterest
bron: pinterest

2. Lage staart met een touch

Een staart 2.0 eigenlijk. Of een lage staart met een touch. Maak je staart wat chiquer, door een staart te maken en vervolgens een plukje uit je staart om je elastiekje wikkelen zodat je die niet meer ziet. Zo lijkt het alsof je een staart vast hebt gemaakt met je eigen haar.

bron: pinterest
bron: pinterest

3. Een knot

Een knot, duhhh. Deze moet er natuurlijk bij. Een knot is super fijn omdat je alles vast hebt, dus je je ook niet kan irriteren aan je ‘vette’ haar.

4. Half staartje

Als je niet al je haar uit je gezicht wil maar wel je vette haar wilt coveren dan is een half staartje de beste oplossing. Naast dat het super cute staat is het ook nog eens comfortabel.

bron: pinterest
bron: pinterest

5. Hoed of pet

Een hoed of pet spreekt natuurlijk voor zich. Daarnaast is het ook nog eens een leuke accessoire voor je outfit. De onderkant van je haar zou je wellicht nog kunnen krullen of stijlen voor een extra touch. Het is wellicht niet de ideaalste oplossing voor bijvoorbeeld werk maar voor een dagje shoppen is het perfect.

bron: pinterest
bron: pinterest

6. Twee knotjes

Wil je nou even iets anders voor een keer? Probeer dan ’twee knotjes!’ Tegenwoordig zien we het steeds vaker, bij bekende mensen. Hierdoor wordt het steeds populairder. Belangrijk: stevige elastiekjes, speldjes én haarlak. We willen natuurlijk wel dat het de hele dag blijft zitten.

7. Je haar invlechten

Voor deze haarstijl moet je wel even de tijd nemen. Mocht je wat extra tijd hebben kies dan voor ingevlochten haar (als je dit kan). Je kan overal op YouTube tutorials vinden maar het zal zeker even wat tijd kosten. Maar wel met een prachtig eindresultaat.

Lees ook: Deze dingen maken je haar stiekem vet