Ze zeggen toch altijd dat liefde door de maag gaat, maar wisten jullie dat eigenlijk 70% van de lovebirds scoort met de juiste playlist in plaats van een goed gekookte maaltijd? Tijd om de pasta pesto man in te ruilen voor een muziekman. Of vrouw.

liefde door de maag FEM FEM

Uit onderzoek van Audiomerk JBL zijn ze erachter gekomen dat de rol van muziek in je liefdesleven van groot belang is. Het blijkt namelijk dat drie op de vier stelletjes een muzieksmaak hebben die met elkaar overeenkomt, of ze zijn in de veronderstelling dat ze van dezelfde muziek houden. Het is zelfs zo dat een derde van alle mannen zó graag indruk wil maken op een date dat ze hun muziekvoorkeur daarop aanpassen.

Love at first sound

In totaal werden 3000 jongeren in Europa ondervraagd, waarvan 500 uit Nederland. Van die 500 kwamen ze erachter dat 70 procent van de Nederlanders een goede muzieksmaak bij een mogelijke liefde aantrekkelijk vindt. Maar, ze kwamen er dus ook achter dat er wel eens vals wordt gespeeld door de mannen. Zo heeft een derde van de mannen aangegeven hun muzieksmaak te faken om indruk te maken op een vrouw. In de slaapkamer speelt muziek ook een grote rol en probeert 30% van de mannen de stemming te bepalen met een speciale playlist.

Als het gaat om wie er bepaald wat er wordt gedraaid dan is dat best eerlijk verdeeld want bij 60 procent van de koppels bepalen ze beiden wat er op wordt gezet. Ook in de zomer komt dit natuurlijk hartstikke goed uit want 70 procent van de Nederlandse koppels gaan graag samen naar concerten en festivals.

Maar ook wordt er enorm opgeschept over muziekkennis. Een derde heeft wel eens gebluft over zijn of haar muziekkennis om indruk te maken.
Kortom, heb jij binnenkort een date op de planning staan? Skip dinner en ga samen muziek luisteren. En mocht het héél gezellig worden dan is het wel fijn om te weten dat dit de slechtste muziek is om aan te zetten tijdens de seks.