Stel je voor, het is net uit met je ex lief en dan komt het coronavirus ook nog. Het lijkt eerst op een ‘ver van mijn bed’ show maar al snel wordt het toch een serieuze zaak. Terwijl jij je gedachtes probeert te verzetten wordt ons verteld dat we binnen moeten blijven en maar iets anders moeten doen om onze gedachtes ergens anders te brengen. Maar, hoe?!

Onmogelijk of goed te doen?

Liefdesverdriet is nooit fijn, daar hebben wij bijna allemaal ervaring mee. Normaal deal je ermee door naar buiten te gaan, wat te drinken met vriendinnen of simpelweg even aan iets anders te denken. Maar nu is dat allemaal anders. Met de gedachtes van een gebroken hart komen ook nog eens andere gedachtes en misschien wel zorgen bij over je familie, je baan en het leven wat je hebt opgebouwd. Alles is onzeker, en diegene waar je vroeger op kon bouwen is weg. Het kan je kapot maken, maar dat hoeft niet. Om gelijk een silver lining te vinden is misschien wat extreem want, laten we eerlijk zijn, deze situatie is best wel k*t. We weten allemaal dat we veel nadenken tijdens het ervaren van een gebroken hart. Maar door deze situatie zou dat nog eens twee keer zo erg kunnen worden. Of het onmogelijk wordt? Vast niet. Je moet wel even door de zure appel heen bijten.

Zo overleef jij je liefdesverdriet tijdens de uitbraak van het coronavirus

Als allereerste is het belangrijk om te onthouden dat je door deze fase heen zult komen. Echt waar. En ja, deze corona-uitbraak zou een positieve draai aan deze fase kunnen geven. Ook al wordt het niet altijd even makkelijk.

Het is tijd voor zelfreflectie

Je moet zoveel mogelijk binnen blijven en je ziet je vrienden minder vaak. Dit zou de perfecte tijd kunnen zijn om in iemand anders te investeren dan je sociale contacten, namelijk jezelf. Het is tijd om met alle rust te reflecteren op alles wat gebeurt is en zo in jezelf te investeren. Probeer je gevoelens van je af te schrijven en zo de gedachtes van je hoofd naar het papier te brengen.

Geef jezelf toestemming om te voelen wat je voelt

Veel mensen voelen zich nog slechter over hun problemen door het coronavirus. Ze hebben namelijk het gevoel dat ze niet verdrietig mogen zijn doordat er ergere dingen gebeuren. Let me tell you: daar is niks van waar. Door het coronavirus kan jij je nog steeds rot voelen over de fase waar jij je nu in bevindt. Sterker nog, je voelt je waarschijnlijk nog erger. Geef jezelf dus toestemming om te voelen wat je moet voelen. Verdriet, boosheid, angst, het moet er allemaal uit. Kijk je favoriete Netflix tranentrekker en laat alles komen.

Zie de realiteit onder ogen

Door de quarantaine wordt één ding zeker: je kan er niet aan ontsnappen. Want deep down weet je dat die uitjes met je vriendinnen of nieuwe hobbies enkel activiteiten zijn die jij onderneemt om aan iets anders te denken. Maar die je in the long run niet helpen zonder dat jij eerst de realiteit onder ogen ziet. De realiteit is dat het waarschijnlijk niet meer goed gaat komen met je ex, maar wel met jou. De realiteit is dat je nog veel meer fouten zal maken maar dat dat oké is. Je bent een mens, niet perfect, maar je hebt wel alles gegeven wat je kon. Dat is iets wat je ex lief nooit van je af zal kunnen nemen maar wel iets wat jij bij je kan dragen, ver nadat het coronavirus weg is, je hele leven lang.