Wij vinden Bridgerton écht to die for, en kunnen niet wachten op seizoen 2. Grappig dat deze serie door één beslissing misschien wel helemaal nooit op de buis was gekomen. Shonda Rhimes (de maker van Bridgerton) vertelt nu hoe ze op het idee is gekomen en het is héél grappig.

Bridgerton-Simon-Daphne-1609246013-1024x576

Kijkcijfer kanon

Dat Bridgerton een enorme hit is bewijzen de kijkcijfers. Meer dan 63 miljoen huishoudens hebben de serie binnen vijf dagen gekeken en dit aantal blijft stijgen.

Te weinig boeken

The real question is: hoe kwam Rhimes precies op de populaire Bridgerton-romans van Julia Quinn? Nou, dat is dus best een grappig verhaal.. The story goes dat Shonda op vakantie ging en geen boeken meer had om te lezen. Ze kwam tijdens haar zoektocht naar nieuwe boeken op de een of andere manier de romans van Julia tegen. Blijkbaar sloeg het verhaal zo goed aan bij Rhimes dat ze besloot om er een serie van te maken.

Julia Quinn vertelt in een interview dat het gek is om te denken dat door deze éne beslissing haar leven voorgoed veranderd is. ‘Als Shonda op dat moment wel genoeg boeken had gehad om te lezen, hadden ze elkaars pad waarschijnlijk nooit gekruist.’ But thank god for us they did!

Quinn zat in de Starbucks toen ze voor het eerst hoorde dat Shonda Rhimes geïnteresseerd was in haar boeken. Ze viel letterlijk van haar kruk van verbijstering.

Seizoen 2

Onlangs heeft Lady Whistledown aangekondigd dat Bridgerton Season 2 een feit is. Dit deed ze, natuurlijk, via haar ‘society paper’ die hieronder te zien is.

@ Netflix
@ Netflix

Naast Bridgerton genieten van andere goede series op Netflix? Klik dan hier!