gespot tijdens fashion week

Gespot tijdens Copenhagen Fashion Week: deze modetrends gaan we veel zien

Looks07 feb , 11:28 doorAurora Ferrari
Nu Copenhagen Fashion Week is afgelopen, is het tijd voor maar één ding: de modetrends die we de komende periode veel gaan zien, op een rijtje zetten. Tijdens CFW hebben we namelijk een heleboel outfits en details gespot en, eh, wij hebben het idee dat het heel veel potentie kan hebben. Want laten we eerlijk zijn, met déze looks lijkt het Noorden precies te voorspellen hoe we de winter en lente willen doorkomen.
gespot tijdens fashion week
Bron: @amakahamelijnck

Deze modetrends gaan we veel zien, als we CFW mogen geloven

Het is altijd zo bijzonder: Fashion Week, én dan voornamelijk in Copenhagen. De afgelopen jaren heeft Scandinavië een hele hype over zich heen gekregen wat betreft mode en daar zijn we het helemaal mee eens. In Denemarken, Noorwegen en Zweden lijken locals zich allemaal bizar goed te kleden en daar is de rest van de wereld fan van. Enne, zoals verwacht hebben ze ons tijdens Copenhagen Fashion Week wéér niet teleurgesteld. In deze bijzondere, modieuze week hebben we een namelijk een heleboel looks gespot, wat wij in het dagelijks leven veel zullen tegen zullen komen.
Denk hierbij aan rode statements , faux fur jassen en de mob-wife aesthetic : echter, hadden we dit allemaal al voorspeld en was het geen verrassing dat deze tijdens CFW veel gedragen zouden worden. Geen getreur, want naast deze bekende modetrends, hebben we andere potentiële lookjes voorbij zien komen – wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. De extreem, lange mantel

Misschien heb je het al in je eigen stad voorbij zien komen, maar lange jassen zijn tegenwoordig hot & happening. En, eh, dan hebben we het niet over lange jassen, maar écht lange jassen. Een mantel, die bijna tot de grond komt. Je leest het goed, we laten de oversized fit nóg even bij ons. Niets is fijner dan zo'n heerlijke lange jas te hebben, waarin jij je kan inwikkelen. Lekker warm, chic en modieus!
Aan het twijfelen over welke kleur je zou moeten nemen?. Misschien neig je eerder naar een kleur zoals zwart, maar ga in plaats daarvan, voor grijs. Grijze jassen worden tegenwoordig veel gedragen en wij begrijpen wel waarom. Het is een goed alternatief voor de zwarte, simpele jas. Met een grijze lift jij je look net iets omhoog. Spoiler: de grijze jas kun je net zo goed combineren als een zwarte jas. Een must-have in je garderobe, dus!

2. Crèmekleurige outfits

Niet heel erg handig als je een knoeierd bent, maar crèmekleurige outfits zullen we de komende tijd vaak voorbij zien komen. Perfect wanneer het iets warmer wordt, maar ook met deze lage temperaturen, kun je ervoor kiezen om voor een lichte look te gaan. Kortom: een kleur die we nu kunnen dragen, maar ook zeker mee zullen nemen naar de lente en misschien wel zomer.

3. Witte panty

We hebben het er vaker over gehad: de zwarte panty is verleden tijd . Modeliefhebbers zijn de saaie look zat en trekken sneller een gekleurde uit de kast. Panty's in de kleuren rood en blauw hebben we veel voorbijzien komen, maar tijden CFW hebben we de witte panty óók veel gespot. Het is anders, chic en niet al té opvallend. Kies een simpele witte of ga voor een bepaald patroontje en je zal er ongetwijfeld hip uitzien!

4. De oversized sjaal

Zoals we eerder al hebben genoemd, is de oversized fit lang niet uit het zicht. Sterker nog: we houden 'm nog effe vast. We zijn zo fan van de grote fit, dat we deze nu zelfs hebben toegepast in sjaals – en dat terwijl de skinny scarf nog niet zó lang geleden hip was. Maar nu gaat het maar om één ding: hoe groter de sjaal, hoe beter en wij van FEM FEM vinden het geen gek idee. Het is een prachtig, statement accessoire en daarnaast, ideaal wanneer het buiten steenkoud is.

5. Maxi rokken

Anno 2023 hebben we ze al in overvloed voorbij zien komen, maar ook tijdens Copenhagen Fashion Week waren ze niet te missen: de maxi rokken. Korte rokken zijn tegenwoordig niet meer hot, integendeel met de lange. Stijl het met een trui, top of T-shirt. Kortom: makkelijk te combineren met vrijwel alles. Niet gek dat we dit kledingitem voor een langere tijd op het straatbeeld zullen zien.