screenshot 2021 04 19 133822

Wishing for long hair? 5 tips om jouw haar sneller te laten groeien

Looks19 apr 2021, 13:40 doorSanne Hesseling
Hoeveel je ook van je lange lokken houdt, soms moet er gewoon een flink stuk van af om het gezond te houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om binnen no time weer heerlijk lang haar te krijgen. Hier zijn 5 tips om jouw haar sneller te laten groeien!
hair femfem
@pinterest

1. Neem dagelijks een supplement

Een snellere haargroei begint met de juiste voeding en verzorging van je haar. Eén van de meest effectieve manieren om je haar sneller te laten groeien, is om dagelijks een supplement te nemen dat haargroei stimuleert. Deze supplementen bevatten onder andere vitamine B en C om je haar niet alleen snel te laten groeien, maar ook glanzend en gezond te houden !

2. Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Wanneer je graag lang en gezond haar wil, moet je niet alleen je lokken in de gaten houden maar ook je hoofdhuid. Je hoofdhuid kan namelijk een indicator zijn voor de gezondheid van je haar. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een droge hoofdhuid of schilfers, kan dit de haargroei belemmeren. Verzorg daarom niet alleen je haren, maar ook specifiek je hoofdhuid!

3. Laat je haar regelmatig knippen

Hoewel het natuurlijk gek voelt om naar de kapper te gaan wanneer je juist langer haar wil, is het wel een handige tip! Wanneer je je haar regelmatig laat knippen, wordt de haargroei namelijk gestimuleerd. Je verwijdert de gespleten punten voordat ze de kans krijgen om de haarschacht op te reizen en die te breken. Bel de kapper maar alvast!

4. Probeer een haarmasker

Je zal vast wel een keer een haarmaskertje gekregen hebben bij de kapper. Wanneer je één keer per week een haarmasker gebruikt, zal je haar sneller gaan groeien. Veel haarmaskers zijn specifiek bedoeld om de anagene haargroeifase te verlengen. Daarnaast herstellen haarmaskers beschadigd haar en bieden ze extra bescherming en verzorging.

5. Gebruik een andere kussensloop

Wist jij dat je haar beschadigd kan raken tijdens het slapen? Om dit te voorkomen kan je het beste een 'haarvriendelijke' kussensloop kopen. Deze zijn vaak gemaakt van bamboe en voorkomen het pluizen en afbreken van je haar. Hierdoor kan je haar langer en gezonder doorgroeien!
Geen idee welke shampoo geschikt is voor jouw kapsel? We got you: dit is de beste shampoo voor jouw haar!