We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver: we mogen weer naar de kapper! Heerlijk je haren laten wassen, verven en knippen. Misschien ben je al wel maanden niet naar de kapper geweest. Maar hoe vaak zouden we ons haar eigenlijk moeten laten knippen? Wij zochten het voor je uit!

Pony haartrend femfem
@unsplash

Haartype

Naar de kapper gaan is voor sommigen echt een uitje, voor anderen meer een moetje. Toch zal het om de zoveel tijd moeten gebeuren. Maar hoe vaak je naar de kapper moet, dat verschilt per haartype.

Krullend haar

Heb jij krullend haar? Dan kun je kiezen hoe vaak je naar de kapper gaat. Als je haar groeit, zie je namelijk niet zoveel verschil als bij stijl haar. Als je je haar wil laten groeien, kun je om het half jaar naar de kapper gaan. Wil je je lengte en stijl behouden? Ga dan elke 3 maanden.

Haar met textuur

Getextureerd haar is vaak van nature best droog. Om toch je krullen te behouden is het aan te raden om vaak naar de kapper te gaan. Je kunt je haar elke 6-12 weken laten knippen. Wanneer je je haar kleurt, kun je je haar het beste elke keer dat je het kleurt laten knippen.

Stijl of golvend haar

Met dit haartype kun je heel lang rondlopen met een geweldige coupe, tot je ineens wakker wordt met een bad hair day en dit ook niet zo 1-2-3 meer goedkomt. Om je haar goed te behouden kun je het beste om de 10 weken tot 3 maanden naar de kapper gaan.

Dik haar

Als je dik haar hebt hoef je je haar niet zo vaak te laten knippen. Toch kan het zijn dat er ineens bepaalde lokken van je haar niet meer mee willen werken. Om je haar toch in een goede coupe te houden, is aan te raden om het half jaar naar de kapper te gaan.

Dun haar

Dun haar is heel gevoelig en breekt snel. Ook kan het snel stijl verliezen. Om ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk beschadigt, kun je het beste elke 2 maanden naar de kapper gaan.

Beschadigd haar

Als je gespleten punten hebt, je haar vaak verft, of je haar vaak stijlt met hitte, moet je het vaakst naar de kapper. Dit zorgt ervoor dat je je haar gezond houdt. Je kunt het beste iedere 8 weken gaan. Door dit te doen zal je haar minder snel afbreken of droog worden. Laat niet teveel van je haar afknippen, de puntjes zijn genoeg.

Lees ook: de 5 verschillende haarstylen van influencer Isaya Elais