screenshot 2021 02 24 at 144351

Jouw tuin lenteklaar maken? Dat doe je zo!

Looks24 feb 2021, 15:38 doorKathy
Het lijkt erop dat we de koudste winterdagen nu écht achter de rug hebben. De tijd van het bibberen en koukleumen is grotendeels voorbij. We zitten nu midden februari en over een dikke maand start de lente weer, en wat hebben we daar zin in! De hoogste tijd om alvast na te denken over hoe je jouw tuintje een complete make-over kunt geven. Wij hebben wat handige en leuke tips voor je!

Inspiratie opdoen

Huis en tuin decoreren is tegenwoordig een hot topic. Vooral op de buis zien we hier heel veel over terug komen. Heel wat TV-shows zijn gerelateerd aan het versieren van je huis en je tuin. Deze programma’s zijn behoorlijk interessant en zeer nuttig voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe ideeën. Ook online websites, zoals Pinterest, kunnen je helpen om de nodige inspiratie op te doen. Op dit platform worden foto's gedeeld van de mooiste, leukste en meest creatieve dingen. Neem zeker een kijkje!

Terras klaar maken

De tuinmeubelen kunnen zoetjes aan ook weer naar buiten. Op een mooie lentedag is het daarom ideaal om jouw chique loungeset van een onderhoudsbeurt te voorzien. Maar je kunt ook zelf je tuinmeubelen maken, erg duurzaam én leuk om te doen! Recycle oud steigerhout om op een gemakkelijke manier nieuwe tuinmeubelen in elkaar te knutselen. Van een tafel tot heerlijke banken om op te chillen: ze passen bij ontzettend veel stijlen en je kunt ze volledig op maat maken. Mooi likje verf en je bent helemaal ready for the season!

Schoonmaken

Als je al dacht dat het schoonmaken van je huis veel werk is, dan think again . Je tuin is minstens net zo erg, al dan niet erger. Door het lentezonnetje groeien de onkruidsoorten gestaag en zullen deze al bloemen en zaden gaan vormen. Wees verspreiding van het onkruid daarom voor en start snel met wieden van deze ongewenste gasten in je tuintje. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn!
Veel huiseigenaren en decorateurs richten alles in, zodat het huis en de tuin elkaar aanvullen. Wanneer mensen prachtige tuinen hebben, hebben ze vaak ook graag dat deze schoonheid in hun leefruimte wordt gebracht. Een eenvoudige manier om dit te bereiken, is om vers gesneden bloemen uit de tuin te nemen en ze in het hele huis te tonen. Bloemen geven een heerlijke, frisse geur en voegen kleur toe aan elke ruimte.

Moestuintje

Hoe lekker is het als je straks een zelf gekweekte aardbei in je bakje vanille-ijs kunt doen. Of een framboos van eigen land in die ijskoude prosecco. Hmmm, do tell us more. Meer en meer mensen beleven weer plezier aan een moestuin, en daar kun je ook in de koudere maanden mee aan de slag! Bereid alvast een plek voor waar je straks je favoriete fruit en groente kunt zaaien.

Bloemen, héél véél bloemen

Oh, én als we toch ergens dolblij van worden is het vers ruikende bloemetjes en prachtig groeiende planten . Niets is mooier dan samen met die eerste zonnestralen ook fleurige bloemen hun opwachting maken straks. Om jezelf die ‘verrassing’ cadeau te doen, zul je wel al wat werk moeten verzetten. In het voorjaar kun je al beginnen met planten, waar je later van kunt genieten.
Maar kijk ook eens naar andere elementen waarmee je kleur kunt aanbrengen in je tuin, zoals mooie bloempotten of andere leuke accessoires. Daar kun je zelfs op een grijze dag van genieten!
Het maakt ons excited dat het lenteseizoen het ideale bloemenseizoen wordt genoemd. Mooie rozen of hortensia's zijn een geschikte keuze. Wil je de bijtjes en de vogeltjes naar je tuin lokken? Gebruik dan de heerlijk ruikende lavendelplanten.
Lees ook: