Als je af wilt vallen zal de dieet cultuur je adviseren om 1200 calorieën per dag te eten. En hoewel er een beweging is om gedag te zeggen tegen deze cultuur, lijkt dit aantal calorieën lijkt te blijven hangen. Op TikTok en social media zien we ‘eetdagboekjes’ van verschillende celebs voorbij komen, waaronder die van Lori Harvey, wie claimt 1200 calorieën per dag te eten om gewicht te verliezen.

Lori Harvey
Instagram @loriharvey

In een TikTok video praat de 25-jarige Lori Harvey, wie model is, hoe ze zwaarder werd toen ze met Michael B. Jordan begon te daten. Daarna legde ze uit wat ze heeft gedaan om dit gewicht weer te verliezen en het lichaam kreeg waar iedereen obsessed mee was.

 

@loriharvey Here’s the tea! 🍵 #pilates #fitness #workoutroutine #bodygoal #fyp ♬ original sound – loriharvey

1200 calorieën per dag

Harvey zegt dat ze regelmatig pilates doet (lees: 5 tot 6 keer per week). Soms doet ze het zelfs twee keer per dag. Verder eet ze 1200 calorieën per dag. Harvey eet vooral vlees, groenten en zo min mogelijk koolhydraten.

Is het gezond om 1200 calorieën per dag te eten?

Zéker niet. Voor als je het lastig vindt om een inschatting te maken, 1200 calorieën is de behoefte van een kleuter. Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig, volgens het Voedingscentrum. Dit kan hoger zijn als je veel sport, zoals Harvey, of lager als je minder actief bent.

Je lichaam heeft genoeg brandstof nodig (in de vorm van calorieën) om goed te kunnen functioneren. Wanneer je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt zal je fysiek en mentaal uitgeput raken. Het kan ook zijn dat je verstopt raakt en een tekort aan vitamines en mineralen opbouwt. Ja, je kan snel afvallen als je maar 1200 calorieën per dag eet, maar deze aanpak is niet lang vol te houden. Vaak is het zelfs het geval dat deze diëten op de lange termijn juist zorgen voor meer gewicht.

Carbs

Buiten dat Lori maar 1200 calorieën per dag eet zegt ze ook koolhydraten te skippen. Deze video’s kunnen dan ook de reden zijn dat mensen denken dat koolhydraten slecht voor je zijn – wat btw een van de grootste mythes ooit is in dieet-land. Wanneer je geen koolhydraten meer eet kan je snel vermoeid raken, kans hebben op osteoporose (zwakke botten) of zelfs neurologische schade. Wel is het slim om bewust te zijn van welke carbs je eet. Deze koolhydraten zijn het beste als je gewicht wilt verliezen.

Als je een vraag hebt over hoeveel calorieën je per dag mag eten, dan kan je het beste je dokter raadplegen. Op het internet zijn er ook genoeg sites te vinden waar je ongeveer je behoefte kan berekenen, op basis van je gewicht, lengte en activiteiten. Een dieet met genoeg calorieën en gezonde koolhydraten zal er uiteindelijk voor zorgen dat je lichaam gezond is. Dit is het beste wat je voor jezelf kan doen – ongeacht het aantal calorieën wat je eet.

Lees ook: Alles wat model Hailey Bieber eet op een dag