relatie koppel femfem

30 manieren om dichterbij je partner te zijn

Love & Life10 okt 2019, 10:17 doorRedactie
Soms merk je dat je wat minder tijd voor je partner en vaak heb je dat te laat door. Door werk, afspraken en simpelweg het leven is het een stuk makkelijker om minder aandacht te hebben voor je partner. Gelukkig is het, zolang de relatie nog leuk is voor jullie beide, een eitje om het roer om te gooien en wat meer aandacht voor elkaar te hebben. Naast het sturen van flirty berichtjes is het soms ook fijn om in real life dichterbij je partner te zijn. Deze 30 manieren gaan je hierbij helpen.
relatie koppel femfem 1200x650
@pinterest

1. Kijk elkaar aan

Er zijn veel manieren om dichterbij elkaar te zijn, elkaar aankijken is een leuke. Zelfs als het awkward is maken je hersenen oxytocine aan, beter bekend als het 'knuffelhormoon'.

2. Bespreek de dag

Je dag met je partner bespreken is goed voor de relatie én voor jezelf. Was de dag wat minder? Dan heb je nu de tijd om alles op een rijtje te zetten en eventuele oplossingen te verzinnen met je partner. Was het een leuke dag? Dan is het altijd fijn dat je ze dat ook weten!

3. Raak elkaar meer aan

Zelfs zonder woorden laat je partner je beter voelen, je voelt je namelijk al een stuk beter als je je partner een knuffel geeft. Het duurt maar 20 secondes voordat het stofje oxytocine door je lichaam gaat en jij je 20 keer beter voelt.

4. Plan tijd in met elkaar, zonder schermen

Dat ik en mijn telefoon veel tijd met elkaar doorbrengen weet mijn partner ook. Soms is het beter om je scherm neer te zetten. Jullie hoeven niet de hele tijd contact te hebben, je kan ook gewoon een goed boek lezen terwijl je partner de kast opruimt. Het is in ieder geval belangrijk om een concrete tijd af te spreken waarbij jullie allebei je telefoon voor eventjes gedag zeggen.

5. Leer meer over de manieren waarop jouw partner liefde uit

Ik vind het fascinerend om mijn liefje uit te vogelen, zijn hoofd werkt heel anders dan die van mij en we reageren vaak totaal anders op dezelfde dingen. Toen ik voor het eerst over het feit hoorde dat iedereen op een andere manier zijn of haar liefde uit denk ik er vaak over na. Je partner begrijpen is cruciaal voor een goede relatie vol vertrouwen en liefde. Als jij een slechte dag hebt keer je misschien liever in jezelf, terwijl je partner het afreageert op mensen in de buurt. Het feit dat jullie anders reageren is geen probleem, als jullie maar weten dat allebei de manieren oké zijn en dat iedereen anders is. Als je partner iets doet wat je niet snapt of niet leuk vind kan het liggen aan de manier waarop hij of zij liefde uit.

6. Volg een serie

Hebben jullie niet veel gezamenlijke vrienden? Dan is een avondje per week Netflix & Chillen de oplossing. Zelfs uit onderzoek is gebleken dat jullie dan super veel aan zo'n avondje hebben. Kijk je een avondje per week een Netflix serie met je partner? Dan zijn er vele positieve effecten: jullie kunnen samen enthousiast over de serie zijn en dingen met elkaar delen op social media en het brengt jullie bij elkaar. Weet je niet welke serie? Wij hebben nog wat tips !

7. Maak samen een playlist

Door een Spotify playlist 'Gezamenlijk' te maken kan je samen liedjes in een playlist zetten. Vooral voor muziekfanaten is dit een perfecte tip. Muziek brengt ons dichterbij en kan de mood naar een heel ander level brengen. Ook is het leuk om in de playlist soms random liedjes toe te voegen die je doen denken aan je partner. Super romantisch als je later samen naar de liedjes luistert.

8. Maak samen schoon

Taken verdelen in een relatie blijft vaak een dingetje. Om te voorkomen dat een van jullie zich afvraagt waarom diegene nou dat rotklusje moet oplossen kunnen jullie het ook anders doen. Doe het samen! Door bijvoorbeeld samen schoon te maken komen jullie dichterbij elkaar en leer je hoe je partner graag het huis opgeruimd wilt hebben. Volgende keer als je wat van je liefje opruimt weet je precies waar je het moet zetten of kan je er je eigen romantische twist aan geven.

9. Werk aan die ene ruzie

Elk stel heeft ruzies die steeds terugkomen. Na het lezen van dit artikel wil ik dat je een plan maakt met je partner om dit in de toekomst te voorkomen. Een plan om toe te passen wanneer ruzies te heftig worden is handig. Als jullie de gemaakte afspraken toepassen tijdens een ruzie weten jullie allebei dat de grens is bereikt en gaan jullie niet meer te ver.

10.Doe iets voor je partner

Vaak waardeert je liefje het een stuk meer wanneer je iets doet wat hij of zij al een tijdje uitstelt. Door dit voor je partner te doen ziet diegene dat je echt luistert en geeft om wat er gezegd wordt.

11. Boek een hotel

Een goede manier om tip nummer 10 uit te voeren. Boek een hotel! Doordat we op een andere plek dan normaal verblijven houden we het spannend. Dit is dé manier om seks op een andere plek te hebben zonder dat je buiten bent. Ook is het goed voor jezelf, je breekt routines en houdt het allemaal een beetje spontaan.

12. Stuur een berichtje wanneer jullie aan elkaar denken

Elkaar laten weten dat je aan de ander denkt is altijd goed.

13. Laat zien dat je dankbaar bent

Soms vergeten we hoeveel 'dank je wel' betekend. Vooral in de avond is dit een belangrijke. Geef hem of haar het gevoel dat diegene echt onmisbaar is en laat het het laatste woord zijn voordat je gaat slapen.

14. Haal herinneringen op

Leuk voor als je partner even niet in de buurt is: app een herinnering door! Stuur een foto van een leuke dag en schrijf er een lief berichtje bij.

15. Maak samen avondeten

Zoals ik al eerder vertelde is het soms leuker om je alledaagse bezigheden samen te doen. Je hoeft echt niet uit eten om een leuke avond te hebben.

16. Blijf bij je plan

Had je belooft om iets te doen voor/met je partner? Hou je eraan. Voor jezelf is het een gevoel van voldoening en voor je partner een attent gebaar.

17. Zeg elke dag goedemorgen

Staan jullie niet rond dezelfde tijd op? Stuur dan elke ochtend een goodmorning appje.

18. Klaag vijf minuten lang

De beste tip voor vrijdagmiddag: klaag vijf minuten lang. Waarom? Zo is alles uit je systeem en kan je je daarna focussen op de positieve dingen.

19. Toon interesse in je liefjes interesses

Het is toch altijd leuk om meer over je partner te weten te komen? Uit het door oprechte interesse in zijn of haar hobby's te tonen.

20. Kus wat langer

Wist je dat je met een zoen van één minuut 26 calorieën verbrandt? Oké, je hoeft niet elke dag zo lang met je partner te zoenen, volgens onderzoek zijn 6 secondes genoeg. In deze 6 secondes herinner je jezelf waarom je partner zo leuk is en blijf je er de hele dag aan denken.

21. Vertel je partner wat je wilt uitproberen in bed

Because well, why not?

22. Bel wanneer je kan

Het is leuk om te appen. Je kan ten alle tijden de appjes teruglezen en je partner stapelgek maken door te teasen . Soms is bellen een stuk beter voor je relatie! Je hoort je partner écht praten en begint gelijk weer te denken aan hem of haar. Tip: bel in de ochtend voor de ultieme ochtendstem!

23. Verzin elke dag nieuwe complimentjes

Na een aantal maanden hebben jullie het allebei gehad met 'wat zit je haar leuk' en willen jullie meer. Verzin daarom nieuwe creatieve complimentjes zodat je partner weet dat het je wat kan schelen.

24. Hou soms wat dingen voor jezelf

Oversharing kan ook in een relatie voorkomen. Wanneer je alles aan je partner verteld brengt dit niet meer maar minder intimiteit. Heb je toch veel (negatieve) gedachtes die je moet delen? Zorg dan ook voor een paar positieve gedachtes zodat alles in balans blijft.

25. Verdeel gelijke taken

Stelletjes die ervoor kiezen om taken gezamenlijk uit te voeren hebben betere seks en meer respect voor elkaar.

26.Neem de tijd om wat leuks te doen na een heftige periode

Het is zo belangrijk om van tijd tot tijd rust te hebben. Vooral na een heftige periode. Het maakt ook niet uit wat de periode zo heftig maakte, een familielid die is overleden of een lang project waar je intensief aan hebt gewerkt, neem tijd voor elkaar. Wij mensen zijn geneigd om na een moeilijke periode de draad gelijk weer op te pakken, en dat is eigenlijk best logisch. Het liefst wil je gelijk weer terug naar het oude, naar wat je kent. Door even wat extra tijd voor je partner te nemen na een moeilijke tijd worden jullie spontaner en intiemer.

27. Geef elkaar massages

This needs no explanation . Dit is super relaxend, sexy en lief.

28. Leer elkaar wat

Het is toch super sexy als je partner je wat kan leren? Andersom natuurlijk ook.

29. Neem elkaar mee naar de buurten waar jullie zijn opgegroeid

Niks is toch leuker dan weten waar je partner heeft gespeeld als klein kind? Wanneer je partner leuke herinneringen aan zijn of haar jeugd heeft kan je de glinstering waarschijnlijk in zijn of haar ogen zien.

30. Blijf op dates gaan

Omdat jullie samen zijn worden de dates waarschijnlijk alleen maar leuker. Plan dus vaak uitjes naar leuke plekken of restaurants.
Wonen jij en je liefje samen? Dan kan jij je hier vast in herkennen.