single dingen zelf doen

Happy single? Dan moet je deze dingen zéker zelf kunnen doen

Love & Life06 jul , 15:30 doorRomy Nouwen
Als je single bent, moet je natuurlijk wel je eigen boontjes kunnen doppen. Je moet namelijk veel dingen gewoon in je eentje oplossen. Dat ben je misschien niet helemaal gewend – al helemaal niet als je net uit een relatie komt. Déze vijf dingen moet je zelf kunnen doen.

Single life

Sommige mensen zijn het liefst gezellig met hun maatje samen terwijl andere mensen het heerlijk vinden om gewoon lekker single te blijven. Wij moeten zeggen: we begrijpen beide kanten eigenlijk wel. Natuurlijk het gezellig om het leven te delen met iemand anders en samen de leuke dingen te beleven, maar alleen door het leven gaan heeft ook zeker zijn voordelen. Je hebt alle vrijheid en kunt precies doen waar je zelf zin in hebt. Je hoeft je nooit aan te passen aan iemand en kunt ook nog steeds toffe dingen beleven met dierbare mensen om je heen.

Déze dingen moet je zelf kunnen als je single bent

Toch heeft de single lifestyle wel één gevolg: je moet best wel zelfstandig kunnen zijn. Je bent namelijk vaak toch echt op jezelf aangewezen, en dus moet je je eigen boontjes doppen. Er zijn daarom ook vijf dingen die je zéker zelf moet kunnen doen als je single bent.

1. Je eigen maaltijd op tafel zetten

Natuurlijk kun je heus af en toe afhalen of bestellen, maar daar kun je natuurlijk niet dagelijks aan beginnen. Je moet dus meer kunnen dan een eitje bakken of een tosti onder de grill leggen. Vooral als je een beetje gezond wil blijven eten. Sla de kookboeken maar in én vraag nog eens wat kooktips aan je moeder, zodat je goed je weg kunt vinden in de keuken.

2. Je moet een beetje technische kennis hebben

Als je problemen hebt met water of elektriciteit moet je ze natuurlijk ter plekke zelf kunnen oplossen. Het zou een beetje vervelend zijn als je zelf niet weet hoe het werkt en moet wachten op iemand die het voor jou kan oplossen. Dan zit je namelijk al die tijd zonder stroom of warm water, en dat moeten we niet hebben natuurlijk.

3. Je moet om kunnen gaan met eenzaamheid

Als je in een gelukkige relatie zit, kruip je 's avonds op de bank tegen je lover aan. Dat zit er niet in wanneer je happy single bent. Dat kan soms best een beetje naar zijn, want je kunt je er ook eenzaam door gaan voelen. Je moet er dus oké mee zijn om af en toe alleen te zijn, ook als je je daar minder goed bij voelt.

4. Je moet twee rechterhanden hebben

Je kunt niet eeuwig je vader optrommelen als je een plankje opgehangen wil hebben. Daarom moet je zelf toch echt werken aan je klasvaardigheden, want je kunt het als single ook niet uitbesteden aan je vriend. Dat betekent dat je toch echt zal moeten leren hoe je een lampje ophangt óf een gaatje boort.

5. Je moet alle huishoudelijke klusjes zelf doen

Als je samen met iemand bent, kun je nog onderhandelen over de verschillende huishoudelijke klusjes. De één maakt de badkamer en keuken schoon terwijl de ander de was doet en stofzuigt. Handig, want het scheelt dan dus echt de helft in de klusjes. Als je single bent, woon je waarschijnlijk ook alleen. Dat betekent automatisch dat je zelf alles moet schoonmaken en opruimen. Balen!